У Кропивницькому через карантин відмінили вистави в обласному театрі ляльок

У Кропивницькому через карантин відмінили вистави в обласному театрі ляльок

У Кропивницькому через карантин відмінили вистави в обласному театрі ляльок
. Оригінальне

У Кропивницькому, в обласному театрі ляльок, через карантин відмінили вистави. Про це Суспільному розповів директор театру Григорій Педько. Відмінили майже тридцять спектаклів в районах області та дванадцять вистав в обласному центрі.

Актори театру репетирують вистави, художники роблять ляльок і декорації для нових вистав, шиють костюми. За словами акторки Вікторії Ставріаніді-Стогодюк, працюють згідно розкладу: ”Ми приходимо на одинадцяту годину, працюємо до першої. Потім обід і далі – до шостої години”.

Головна художниця театру Оксана Шарій показала, чим займається під час карантину: ”Хочемо для діток зробити на літо ігрову програму. Зробити великі літери, щоб діти вчилися збирати своє ім’я”.

У кожного працівника є марлева пов’язка та респіратор – показала завідувачка костюмерної Валентина Прилипко. Пів сотні пов’язок шиє про запас: ”Ми шиємо марлеві пов’язки тому, що в аптеках їх майже немає”.

Завідувачка господарства Віра Дрюченко показала інформаційні листи про те, як убезпечити себе від коронавірусу. Їх повісили в коридорі: ”Декілька разів на день робимо вологе прибирання приміщень, провітрюємо, обробляємо спеціальними дезінфікуючими засобами. В глядацькому залі робимо вологе прибирання, щодня провітрюємо, обробляємо крісла, сцену, дверні ручки”.

Директор театру Григорій Педько розказав, що у театрі 215 місць для глядачів. Розповів про збитки через карантин: ”Ми втрачаємо від 50 до 100 тисяч гривень. Це запланований недобір”.

За словами директора, в театрі працює п’ятдесят людей. Відміна вистав на заробітну плату не вплине.

На початок