Науковці виявили антитіла, які нейтралізують “Омікрон” та інші варіанти коронавірусу

Науковці виявили антитіла, які нейтралізують “Омікрон” та інші варіанти коронавірусу

Науковці виявили антитіла, які нейтралізують “Омікрон” та інші варіанти коронавірусу
. Фото: Укрінформ

У США науковці виявили антитіла, які нейтралізують “Омікрон” та інші варіанти SARS-CoV-2. Ці антитіла націлені на ділянки вірусного білка, які залишаються практично незмінними під час мутації вірусів. Про це повідомляє науковий портал genengnews.com.

Нові результати дослідження, проведеного міжнародною групою вчених, свідчать: можливо розробити вакцини та засоби лікування антитілами, які будуть ефективними не тільки проти варіанту “Омікрон”, але й щодо інших варіантів, які можуть з’явитися в майбутньому. Ключовим буде визначення мішеней “широко нейтралізуючих” антитіл на білку спайка.

“Зосереджуючись на антитілах, які націлені на ці висококонсервовані ділянки на шиповому білку, є спосіб подолати безперервну еволюцію вірусу”, — сказав один із керівників дослідження Девід Візлер з Медичного інституту Говарда Хьюза, доцент біохімії Медичної школи Вашингтонського університету в Сіетлі.

Що відомо

  • За добу 3 січня в Україні виявили 1 746 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей – 87, медпрацівників – 21). Летальних випадків – 135. За добу 36 289 людей отримали щеплення проти COVID-19. Першу дозу отримали 8 511 людей, другу дозу – 27 421 людина, додаткову дозу отримали 96 людей, бустерну дозу – 261 людина. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте також

COVID-страхи: чому третина населення України — проти вакцинації? Інтерв’ю з соціальним психологом

Що зробила Україна у боротьбі з коронавірусом і чого чекати в 2022-му. Інтерв'ю з представниками МОЗ

Яка різниця між додатковою і бустерною дозами COVID-вакцини. Пояснює очільник МОЗ

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок