ДПСУ отримає 20 мільйонів гривень допомоги на посилення охорони кордону

ДПСУ отримає 20 мільйонів гривень допомоги на посилення охорони кордону

ДПСУ отримає 20 мільйонів гривень допомоги на посилення охорони кордону
. МВС України

Державна прикордонна служба та посольство США в Україні започаткували проєкт із посилення безпеки північної і східної ділянок українського кордону. Він стартує у січні 2022 року.

Відповідний план спільних дій сторони підписали 10 грудня на Черкащині, інформує пресслужба МВС.

Начальниця відділу з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп зазначила, що проєкт передбачає надання технічної допомоги українським прикордонникам для підвищення ефективності роботи під час виконання завдань з охорони північного та східного державного кордону України та для ефективної протидії загрозам національній безпеці країни. Зокрема, йдеться про надання Держприкордонслужбі безпілотних авіаційних систем, спецтранспорту, засобів відеомоніторингу, зв’язку, екіпірування тощо. За її даними, проєкт стартує з січня 2022 року, а загальна сума допомоги складе 20 мільйонів доларів.

"Ми маємо сьогодні дуже непросту ситуацію на сході України, на північних кордонах і цей технічний проєкт співпраці якраз і спрямований на посилення безпеки на кордоні", — додав перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко.

Що відомо

  • Телеканал NBC News повідомив, що адміністрація президента США Джо Байдена зволікає з її передачею Україні військової допомоги на 200 мільйонів доларів.
  • 9 грудня німецький парламент провів екстрені слухання щодо ймовірної воєнної інтервенції Росії в Україну. Опозиційний блок ХДС/ХСС, раніше очолюваний Ангелою Меркель, пригрозив Росії дуже серйозними санкціями.
  • 7 грудня відбувся онлайновий саміт президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна на тлі численних повідомлень про скупчення військ РФ на кордоні з Україною. Байден і Путін говорили в закритому режимі майже 2 години.
  • Після перемовин із Путіним Байден поговорив із лідерами Франції, Німеччини, Італії і Британії, а ввечері 9 грудня провів телефонну розмову з Володимиром Зеленським. Сторони обговорили врегулювання ситуації на Донбасі, питання членства України в НАТО, а також "Північний потік-2".
  • На початку листопада 2021-го американські ЗМІ повідомили про скупчення російської техніки на кордоні з Україною, однак тоді у Міноборони та РНБО заперечили цю інформацію. 21 листопада голова української розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня-початку лютого 2022 року.

Читайте також:

В Європарламенті закликали Німеччину згорнути "Північний потік-2" у разі нападу РФ на Україну

ЗМІ продовжують повідомляти про загрозу вторгнення РФ в Україну, Кремль заперечує. Що відомо

Мер, міністр, соціал-демократ. Що відомо про майбутнього канцлера ФРН Олафа Шольца

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок