У Кропивницькому два тижні не працюють дванадцять світлофорів

У Кропивницькому два тижні не працюють дванадцять світлофорів

У Кропивницькому два тижні не працюють дванадцять світлофорів
. Оригінальне

У Кропивницькому, на перехресті вулиць Вокзальна та Академіка Корольова, два тижні не працюють дванадцять світлофорів, які пошкодив вітер. Про це Суспільному розповів директор комунального підприємства ”Спеціалізована монтажно-експлуатаційна організація” Олександр Шумейко.

За словами водіїв та пішоходів, через те, що світлофори не працюють і немає регулювальника дорожнього руху, їздити і ходити тут незручно й небезпечно.

Чому на перехресті немає регулювальників, пояснив речник патрульної поліції Дмитро Попершняк: ”Регулювальник працює у випадках, коли дорожніх знаків не вистачає, утворюються, відповідно, затори. В даному випадку, бачимо, жодних заторів немає. Рух проходить в нормальному режимі. На цьому перехресті знаходяться відповідні дорожні знаки: ”Головна дорога”, ”Дати дорогу”, а також ”Пішохідний перехід”. Пішоходи мають перевагу в русі перед автомобілями та можуть спокійно переходити дорогу, попередньо переконавшись у безпечності маневру”.

Директор підприємства ”СМЕО” Олександр Шумейко розповів, що цим світлофорам двадцять п’ять років. За два тижні надійшло сім скарг щодо непрацюючих світлофорів: ”На червень-липень цього року було заплановано проведення капітальних робіт. Та вітер змінив ситуацію. Наразі виготовляють всі необхідні документи для того, щоб оперативно розпочати капітальний ремонт саме з цього об’єкту. Вартість робіт зможе назвати проєктна організація”.

За словами Олександра Шумейка для капітального ремонту дванадцяти світлофорів знадобиться півтора місяці.

На початок