Позови "Опори" та Добкіна: апеляційний суд відмовив у перерахунку голосів ще у двох районах Харкова

Позови "Опори" та Добкіна: апеляційний суд відмовив у перерахунку голосів ще у двох районах Харкова

Позови "Опори" та Добкіна: апеляційний суд відмовив у перерахунку голосів ще у двох районах Харкова
. Опора/Facebook

У Другому апеляційному адміністративному суді Харкова розглянули скарги представників кандидата у мери Михайла Добкіна та Громадянської мережі "Опора" щодо перерахунку голосів у Слобідському та Холодногірському районах відповідно.

"Опорі" відмовили

Колегія Другого апеляційного адміністративного суду відмовила "Громадянській мережі "Опора" в задоволенні скарги про можливі фальсифікації на виборах мера Харкова у Холодногірському районі.

Суд оголосив рішення 10 жовтня близько 23:00, інформує "Опора".

"Апеляційну скаргу Зінченка Миколи, офіційного спостерігача "Громадської мережі "Опора" за позачерговими виборами Харківського міського голови залишити без задоволення, рішення окружного адміністративного суду залишити без змін", — сказала суддя.

Скарга Добкіна

У Другому апеляційному адмінсуді також розглянули скаргу кандидата у мери Михайла Добкіна до Слобідської ТВК щодо визнання протиправними та скасування протоколів та постанов про підсумки голосування.

У першій інстанції Добкіну відмовили, апеляційний суд також "не почув аргументи команди адвокатів Михайла Добкіна", написав представник кандидата Анатолій Родзинський у Facebook. При цьому апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове.

"Апеляційний суд скасував рішення окружного суду, яким було відмовлено в задоволенні позову Михайла Добкіна щодо оскарження фальсифікацій у Слобідському районі, та ухвалив нове, але таке саме рішення", — повідомив Родзинський.

Що відомо

  • 31 жовтня 2021 року у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса.
  • На виборах 31 жовтня у Харкові проголосували 28,29% виборців.
  • Харківська міська ТВК оголосила результати виборів 1 листопада: за даними ТВК, 50,66% голосів набрав Ігор Терехов.
  • Суд після виборів: представникам Добкіна відмовили у позовах до районних ТВК.
  • Суд першої інстанції не задовольнив скарг "Опори": спостерігачі звернулися до апеляційного суду. Апеляційний суд відмовив у скарзі щодо можливих фальсифікацій в Основ'янському районі.
Читайте також: Харківська міськрада збирається на позачергову сесію, щоб звільнити Терехова
На початок