У Києві затримали одного з керівників в'язниці бойовиків "Ізоляції" Куліковського

У Києві затримали одного з керівників в'язниці бойовиків "Ізоляції" Куліковського

Офiцiйно
У Києві затримали одного з керівників в'язниці бойовиків "Ізоляції" Куліковського
. Скріншот з відео

У Києві затримали одного з керівників в'язниці, яку бойовики самоназваної "ДНР" зробили в артцентр "Ізоляція", Дениса Куліковського.

Про це заявили у пресслужбі СБУ.

"Контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації"ДНР", очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція", — повідомили у пресцентрі Служби безпеки.

Як зазначили у відомстві, затриманий організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України. Його підозрюють у торгівлі людьми, створенні терористичної групи чи терористичної організації, створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, порушенні законів та звичаїв війни.

"У Києві затримано головного воєнного злочинця Ізоляції – Куліковського Дениса, він же Палич. Тепер можу сказати, що життя прожив не даремно", — написав журналіст та колишній в'язень "Ізоляції" Станіслав Асєєв.

Куліковський відомий як один із керівників в'язниці, яку влаштували бойовики "Ізоляції". За словами людей, яких утримували в цьому місці, бойовики в "Ізоляції" б'ють та катують затриманих, щоб отримати зізнання. Туди приводять людей, підозрюваних у "шпигунстві на Україну".

Досудове розслідування за чотирма статтями КК України стосовно Дениса "Палича" Куликовського здійснюють слідчі Національної поліції, затримали зловмисника оперативники СБУ сьогодні вночі у Києві, процесуально керує прокуратура. Підозри йому було заочно пред`явлено ще рік тому 29 жовтня 2020 року", — повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Свідчення злочинів Куліковського наведені, зокрема, у доповіді "Ізоляція. Голоси з підвалу", яку підготували польська журналістка Моніка Андрушевська та український юрист Віталій Хекало на замовлення польської євродепутатки Анни Фотигіної. Так, за словами колишніх полонених, наведеними в доповіді, "Палич" — українець, родом з Маріїнського району Донецької області, який до початку війни міг працювати у правоохоронних та пенітенціарних установах України. Перебуваючи в "Ізоляції" він регулярно фізично та психологічно знущався з в'язнів.

Що відомо

  • 2 березня колишній полонений так званої "ДНР" Станіслав Асєєв розповів, що під час ув'язнення на Донбасі його та інших затриманих катували люди, яких пізніше повернули в Україну під час обміну полоненими.
  • Зокрема, за словами Асєєва, полонених катували Євген Бражников та Олексій Кусков. Останнього повернули на територію України ще у 2017 році.
  • Невдовзі Служба безпеки оголосила підозру звільненому Євгену Бражнікову.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок