СБУ затримала звільненого під час обміну за катування полонених в ОРДО

СБУ затримала звільненого під час обміну за катування полонених в ОРДО

Ексклюзивно
СБУ затримала звільненого під час обміну за катування полонених в ОРДО
. Скріншот з відео

Служба безпеки оголосила підозру звільненому у грудні 2019 року Євгену Бражнікову за катування співгромадян, ув'язнених бойовиками "ДНР".

"Цей громадянин під час перебування у тюрмі так званого "МДБ ДНР" на території колишнього заводу "Ізоляція", що у Донецьку, добровільно вступив до складу вказаного незаконного збройного підрозділу. Спільно з іншими учасниками НЗФ він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян, як цивільних осіб, так і полонених військовослужбовців Збройних Сил України, які утримувались у цій катівні", — повідомляють у пресслужбі СБУ.

Відомство офіційно не називає імені підозрюваного, однак, як стало відомо Суспільному з власних джерел, йдеться саме про Євгена Бражнікова.

Зараз Бражнікова затримано. Його звинувачують у "порушенні законів та звичаїв війни", зокрема у жорсткому поводженні і катуванні військополонених та цивільних, а також у створенні терористичної групи.

Що відомо:

  • 2 березня колишній полонений самоназваної ДНР Станіслав Асєєв розповів, що під час ув'язнення на Донбасі його та інших затриманих катували люди, яких пізніше повернули в Україну під час обміну полоненими.
  • Зокрема, за словами Асєєва, полонених катували Євген Бражніков та Олексій Кусков. Останнього повернули на територію України ще у 2017 році.
На початок