Вибори мера Харкова: "Голос" замінив представника в комісії з контролю виготовлення бюлетенів

Вибори мера Харкова: "Голос" замінив представника в комісії з контролю виготовлення бюлетенів

Вибори мера Харкова: "Голос" замінив представника в комісії з контролю виготовлення бюлетенів
. facebook.com/golos.kharkiv

Харківська організація "Голосу" відкликала з комісії по контролю виготовлення бюлетенів на позачергових виборах мера Харкова Ярослава Пархоменка як "прихильника цінностей, які не відповідають принципам партії".

"Пархоменка Ярослава Сергійовича відсторонено через те, що він є прихильником ексмера та підтримує цінності, які не відповідають принципам партії "Голос", — йдеться у повідомленні на сторінці "Голосу" у Facebook.

Фото Пархоменка з Геннадієм Кернесом та аватарку представника партії з орденом Вітчизняної війни минулого тижня опублікували у Telegram-каналах.

"Харківська ТОП "Голос" ще раз наголошує, що партія сповідує проукраїнські, демократичні цінності і з людьми, які є прихильниками "руського мира", нам не по дорозі", — заявили в організації.

18 жовтня Міська територіальна виборча комісія за поданням "Голосу" достроково припинила повноваження Пархоменка і включила до складу контрольної комісії Романа Кушнарьова.

За повідомленням "Голосу", у комісіях всіх рівнів від партії працюватимуть понад 1200 людей: "В партії "Голос" ретельно ставляться до відбору членів комісій, але, на жаль, перевірити кожного немає фізичної можливості".

Що відомо

  • Після смерті Геннадія Кернеса Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року.
  • В остаточному списку кандидатів у мери Харкова 10 кандидатів: Віктор Величков, Михайло Добкін, Дмитро Маринін, Аліна Мустафаєва, Костянтин Немічев, Володимир Плетньов, Сергій Ряполов, Олександр Скорик, Ігор Терехов, Денис Ярославський.
  • 12 жовтня міська ТВК створила комісію з контролю за виготовленням бюлетенів, до якої увійшли двоє представників політсил, представлених у парламенті — по одному від партій "Голос" та "Європейської солідарності", інші партії своїх представників не подали.
  • За рішенням ТВК виборчі бюлетені виготовить харківське підприємство ТОВ "Фактор-Друк". Бюлетень буде світло-рожевого кольору з відповідним ступенем захисту.
  • 21 червня харківська команда "Голосу" заявила про вихід з обласної ради політичної партії. 23 червня харківський "Голос" очолив ексдепутат від "Самопомочі" Олексій Бабешко.
На початок