Верховна рада призначила позачергові вибори мера Харкова

Верховна рада призначила позачергові вибори мера Харкова

Верховна рада призначила позачергові вибори мера Харкова
. Суспільне Харків

Позачергові вибори Харківського міського голови відбудуться 31 жовтня 2021 року.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні парламенту 30 березня. "За" проголосували 249 народних депутатів.

Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Харкова

"У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Харківського міського голови Харківського району Харківської області Кернеса Г.А. [...] Верховна Рада України постановляє: призначити позачергові вибори Харківського міського голови Харківського району Харківської області на неділю 31 жовтня 2021 року", — йдеться у проєкті постанови.

Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Харкова
Як розглядали питання про призначення позачергових виборів мера Харкова.

Тепер Центральна виборча комісія має визначити розмір видатків, необхідних для проведення позачергових виборів, а Кабмін забезпечити їх фінансування.

Що відомо

  • Позачергові вибори Харківського міського голови відбудуться вперше в історії незалежної України. Їх призначили після смерті Геннадія Кернеса, який помер 16 грудня внаслідок ускладнень коронавірусної хвороби.
  • Вибори мера могли призначити на березень 2021 року, але Харківська міська рада взяла до відома факт смерті Кернеса через два місяці після його смерті. Цього документу не вистачало профільному комітету для розгляду питання та винесення у сесійну залу. "М'яч на полі Харківської міськради", — пояснював 25 січня голова Верховної Ради Дмитро Разумков.
  • 4 березня у Комітеті повідомили, що отримали документи, яких бракувало для призначення виборів мера. 17 березня Комітет Ради схвалив призначення позачергових виборів мера Харкова. Постанову для розгляду в парламенті зареєстрували 22 березня.
На початок