У Краматорську петиція про переміщення велодоріжок набрала необхідні голоси

У Краматорську петиція про переміщення велодоріжок набрала необхідні голоси

У Краматорську петиція про переміщення велодоріжок набрала необхідні голоси
. Фахівці облаштовують велосипедні смуги, фото: Суспільне Донбас

У Краматорську петиція про переміщення велодоріжок на пішохідні тротуари поза межами дорожнього полотна (вул. Я.Мудрого/ вул. Дружби) набрала необхідну кількість голосів. Її створила місцева жителька Олена Ткаченко. Збір підписів закінчиться через 19 днів. Наразі петицію підписали 255 людей.

"Відведення місця для велодоріжок в межах пішохідних тротуарів підвищить безпеку велосипедистів та не буде створювати незручність для учасників дорожнього руху", — йдеться у петиції.

Начальник Управління з питань інформаційної політики Ігор Єськов розповів Суспільному, що офіційна відповідь на цю петицію ймовірно буде надана на початку листопада. Строк розгляду петиції 10 діб після закінчення збору підписів.

Що відомо

  • У Краматорську на дорогах облаштовують велосипедні смуги. Перший веломаршрут протяжністю 2 кілометри 242 метри має поєднати парк Пушкіна та Парк Ювілейний.
  • Гроші, а це близько 300 тисяч гривень, виділили з міського бюджету, ще 150 тис на встановлення знаків дорожнього руху.
  • На сайті електронних петицій є ще 3 петиції на перенесення велодоріжок:

Прибрати нову розмітку на вулицях Дружби та Ярослава Мудрого. Набрала 154 голоси з 250 необхідних. До кінця голосування залишилось 19 днів.

Перемістити велодоріжку з проїжджої частини вул.Дружби на тротуар. Набрала 130 голоси з 250 необхідних. До кінця голосування залишилось 19 днів.

Ліквидувати велорозмітку з автодоріг міста. Набрала 71 голоси з 250 необхідних. До кінця голосування залишилось 19 днів.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок