У Краматорську на дорогах облаштовують велосипедні смуги

У Краматорську на дорогах облаштовують велосипедні смуги

У Краматорську на дорогах облаштовують велосипедні смуги
. Фахівці облаштовують велосипедні смуги, фото: Суспільне Донбас

У Краматорську на дорогах облаштовують велосипедні смуги. Перший веломаршрут має поєднати парк Пушкіна та Парк Ювілейний. Зараз комунальники наносять розмітку на ділянці дороги від вулиці Олекси Тихого до вулиці Ярослава Мудрого. Гроші, а це близько 300 тисяч гривень, виділили з міського бюджету. Про це Суспільному повідомила заступниця начальника управління житлово-комунального господарства Олена Бахметьєва.

За словами Бахметьєвої, схему дорожнього руху з велосипедними смугами в місті запровадили за ініціативи місцевих велосипедистів. Перший велосипедний маршрут, протяжністю 2 кілометри 242 метри має поєднати парк Пушкіна та парк Ювілейний.

Бахметьєва додала, що розмітку наносять світловідбиваючою фарбою зі склокульками згідно з державно-будівельними нормами.

За словами речниці батальйону патрульної поліції Краматорська та Слов’янська Ксенії Яцен, стоянка автомобілів на велосипедній смузі заборонена.

За словами водія Євгена на цій ділянці часто бувають затори.

"Тут дуже важко проїхати. А уявіть, що все звузили в половину. Це буде кошмар, по-перше, затори, по-друге, люди будуть намагатися обігнати один-одного і будуть зіткнення", – додав водій.

Що відомо

  • На розмітку таких смуг з міського бюджету виділили 300 тисяч грн, ще 150 тис на встановлення знаків дорожнього руху. Роботи мають завершити на початку жовтня.

На початок