Ярослава Магучіх з повтором особистого рекорду сезону - друга у фіналі Діамантової ліги

Ярослава Магучіх з повтором особистого рекорду сезону - друга у фіналі Діамантової ліги

Ярослава Магучіх з повтором особистого рекорду сезону - друга у фіналі Діамантової ліги
. Diamond League

Результати фіналу сезону Діамантової ліги.

Сезон Діамантової ліги - найпрестижнішого комерційного змагання в легкій атлетиці - завершується фінальним етапом. Це змагання, на які кожен зі спортсменів відбирався упродовж сезону на усіх етапах.

У жіночих стрибках у висоту відбувалося шість етапів упродовж сезону Діамантової ліги: два етапи забрала Ярослава Магучіх, по одному - Нікола Макдермотт, Ірина Геращенко, Марія Ласіцкене та Каміла Лічвінко. Саме ці п'ятеро, а також австралійка Елеанор Паттерсон відібралися до фіналу, де розіграли звання чемпіонки Діамантової ліги.

Читайте також: Ярослава Магучіх з другим найкращим стрибком у сезоні перемогла на етапі Діамантової ліги: відео

Шестеро атлеток розпочали з висоти 1.84 метра - її взяли усі (крім тих хто пропускав) з першої спроби. Такий ж результат на 1.87 метра, лише Паттерсон підкорила з другої спроби. На висоті 1.90 метра Паттерсон вибула, а Геращенко та Лічвінко взяли її з другої спроби.

Висоту 1.93 метра п'ятірка стрибунок взяла з першої спроби. А перші проблеми почали виникати на 1.96 м - Лічвінко вибула, Геращенко та Ласіцкене взяли з третьої спроби. Натомість Магучіх та Макдермотт залишалися бездоганними.

Планка 1.99 м - Магучіх, Ласіцкене та Макдермотт взяли з першої спроби! Геращенко зробила два невдалі стрибки, після чого перенесла на 2.01 м - і теж не взяла. Відтак, Ірина Геращенко закінчила ці змагання на четвертому місці (як і майже усі останні в такому складі).

Читайте також: Марина Бех-Романчук - третя у стрибках у довжину у фіналі Діамантової ліги

На висоті 2.01 м Ярослава та Нікола не помилилися, а Марія - пропустила. Планку на 2.03 м українка Магучіх взяла з першої спроби (повтор найкращого результату сезону)! Як і "нейтральна атлетка" Ласіцкене. А от Макдермотт після першого невдалого стрибка - перенесла свої наступні на 2.05 метра!

Австралійка не змогла з двох спроб взяти цю висоту і вибула зі змагань, на третьому місці. Магучіх теж виконала два невдалі стрибки, а Ласіцкене з другої спроби взяла 2.05 м і піднялася на перше місце - найкращий результат сезону!

Ярослава перенесла свою останню спробу на висоту 2.07 м - у неї був лише один стрибок, щоб взяти цю планку. І він виявився невдалим. Ярослава Магучіх підкорила усі планки з першої спроби до 2.03 м включно, але не змогла перемогти.

"Нейтральна атлетка" Ласіцкене провела дві спроби на 2.07 м - невдалі, після чого завершила змагання. Вона вп'яте в кар'єрі виграла Діамантову лігу.

  • Діамантова ліга. Стрибки у висоту. Фінал
  1. Марія Ласіцкене (Нейтральна атлетка) - 2.05 м
  2. Ярослава Магучіх (Україна) - 2.03 м (повтор свого найкращого результату сезону)
  3. Нікола Макдермотт (Австралія) - 2.01 м
  4. Ірина Геращенко (Україна) - 1.96 м
  5. Каміла Лічвінко (Польща) - 1.93 м
  6. Елеанор Паттерсон (Австралія) - 1.90 м

Що це означає

  • Ярослава Магучіх завершує легкоатлетичний сезон на другому місці у фіналі Діамантової ліги. Вона уперше змагалася у фіналі - і закінчила його другою.
  • Найкращий результат Ярослави у сезоні - 2.03 м, вона стрибала цю висоту у Стокгольмі та Цюриху.
  • За друге місце у фіналі Ярослава Магучіх отримає 12 тисяч доларів, а Ірина Геращенко - 4 тисячі доларів за четверте місце. Переможниця сезону - Марія Ласіцкене - 30 тисяч доларів за перше місце у фіналі.
На початок