Віцечемпіон України з волейболу "Епіцентр-Подоляни" підписали гравця збірної Польщі Шалпука

Віцечемпіон України з волейболу "Епіцентр-Подоляни" підписали гравця збірної Польщі Шалпука

Віцечемпіон України з волейболу "Епіцентр-Подоляни" підписали гравця збірної Польщі Шалпука
. AP

Чемпіон світу у складі польської збірної продовжить кар'єру в Україні.

Фіналіст останнього розіграшу чемпіонату України з волейболу "Епіцентр-Подоляни" підписали догравальника збірної Польщі Артура Шалпука. Про це повідомив сам волейболіст в інтерв'ю виданню TVP Sport.

У самому клубі поки що не повідомили про підписання контракту з волейболістом. Проте сам Шалпук розповів, що погодився на дуже привабливу пропозицію від віцечемпіона України.

"Проведу наступний сезон за кордоном, в Україні. Перебував у клубі "Епіцентр-Подоляни" упродовж двох тижнів. Вирішив пограти за цю команду: враховуючи моє положення, отримав дуже вигідну пропозицію. Мені навіть не довелося довго думати над ним, у клубу є фінансування", - сказав волейболіст.

Шалпук визнав, що рівень чемпіонату України з волейболу поступається тому, що у нього вдома в Польщі. За його словами, він вирішив змінити підхід до вибору клубу.

"[Українська] Ліга слабша за польський та турецький чемпіонат. Грав у волейбол упродовж восьми років і за цей час, коли приходилося обирати собі клуб, завжди керувався розвитком, отриманням досвіду, бажанням бути у команді та на Олімпіаді. Іноді це працювало, іноді - ні. Завжди казав, що волейбол, окрім пристрасті, це також і наша робота. До цього висновку я прийшов, коли вирішив керуватися дечим іншим. Спортивні питання все ще важливі для мене, саме тому я б не вирішив поїхати в Україну якби там не було польського тренерського штабу. Але й це не було найважливішим фактором".

"Епіцентр-Подоляни" - перший іноземний клуб у кар'єрі 26-річного польського волейболіста. У минулому він виступав за польські "Політехніку Варшавську", "Чарні Радом", "Скру", "Гданськ" та "Верву".

Читайте також: Олександр Герега може придбати польський волейбольний клуб. Що про це відомо

Найвищим досягненням 26-річного Шалпука в кар'єрі є "золото" чемпіонату світу-2018. У фіналі збірна Польщі з ним у складі перемогла Бразилію.

Шалпук претендував на те, щоб відправитися зі збірною Польщі на Олімпійські Ігри в Токіо. Проте його не включили у склад, а польська команда у підсумку припинила виступи на стадії чвертьфіналу олімпійського турніру.

Що відомо

  • Шалпук - дев'ятий новачок "Епіцентра-Подоляни" у міжсезоння. Раніше клуб підписав діагонального Дмитра Вієцького, центральних блокуючих Максима Дрозда, Юрія Семенюка, Андрія Рогожина, зв'язуючих Сергія Євстратова, догравальників Євгенія Кісілюка та Алена Дідовіча, а також ліберо Гордена Брову.
  • У новому сезоні керуватиме "Епіцентром-Подоляни польський тренер Маріуш Сорділ, останнім місцем роботи якого був турецький "Фенербахче".
  • "Епіцентр-Подоляни" отримали першого суперника у єврокубках сезону 2021/22. На стадії 1/32 фіналу віцечемпіон України зустрінеться проти словацької "Братислави".
Читайте також: З ким зіграють українські волейбольні клуби у Лізі чемпіонів і Кубку Виклику? Підсумки жеребкування
На початок