З магазинів Молдови вилучили пів мільйона пачок морозива з речовиною, яка викликає рак

З магазинів Молдови вилучили пів мільйона пачок морозива з речовиною, яка викликає рак

З магазинів Молдови вилучили пів мільйона пачок морозива з речовиною, яка викликає рак
. Ілюстративне фото: pixabay

У Молдові з магазинів вилучили понад 500 тисяч пачок морозива Bounty, Snickers і Twix через перевищення в них дозволеного рівня оксиду етилену, який може викликати рак.

Як повідомляє місцеве видання News Maker, про це 9 серпня заявило Національне агентство безпеки харчових продуктів (ANSA) Молдови.

ANSA розпочало перевірку після того, як 19 липня в Європейському Союзі повідомили про наявність у морозиві Bounty, Snickers і Twix оксиду етилену, що перевищує допустиму норму. Деякі партії цього морозива потрапили й на полиці молдавських магазинів.

У ході перевірки ANSA з'ясувало, що морозиво Bounty, Snickers і Twix імпортували три компанії. Це допомогло встановити, в які магазини потрапили партії морозива. Таким чином, ANSA вилучило майже 510 тисяч пачок морозива. Відкликані партії повернуть у країну виробництва.

Оксид етилену широко використовується для стерилізації харчових продуктів. Він потрапляє в продукт через сировину або добавку, які стерилізують, щоб уникнути ризику зараження сальмонелою. Тривале вживання оксиду етилену може викликати рак.

Читайте також

Без в’яленої риби з пляжів та м'яса з ринків. У МОЗ дали 5 порад щодо безпечного харчування

Які продукти допоможуть знизити рівень холестерину. Розповідає ЦГЗ

Чому не варто їсти фастфуд. Пояснює МОЗ

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок