"Курс на Париж, у нас є потенціал". Українки Лузан та Четверікова - про "срібло" Олімпіади-2020

"Курс на Париж, у нас є потенціал". Українки Лузан та Четверікова - про "срібло" Олімпіади-2020

Ексклюзивно
"Курс на Париж, у нас є потенціал". Українки Лузан та Четверікова - про "срібло" Олімпіади-2020
. AP

Українські каноїстки - про медаль на Олімпіаді-2020.

Людмила Лузан та Анастасія Четверікова здобули другу медаль України на Олімпійських Іграх у Токіо у веслуванні. На каное-двійці українські веслувальниці стали другими, поступившись лише представницям Китаю.

Читайте також: Україна здобула четверте "срібло" Олімпіади-2020: його виграли каноїстки Лузан та Четверікова

Для Людмили Лузан ця медаль Олімпіади-2020 стала другою. Перед нею вона стала бронзовою призеркою одиночного запливу на 200 метрів.

Після результату каноїстки дали флеш-коментар Суспільне Спорт, у якому поділилися емоціями від виступу. Анастасія Четверікова, на відміну від Лузан, здобула першу нагороду Олімпійських Ігор і наголосила, що їй поки дуже важко усвідомити цей успіх.

"Не знаю, як для Людмили, це для неї друга нагорода, але я не знаю - [усвідомлю] як прокинусь. Не очікувала. Пливли так, як запланували, і знаєте, що найцікавіше? Щоразу коли виходимо на старт, завжди запитую у неї: "Люд, як працюємо? - Ми робимо свою справу".

Четверікова зазначила, що дуже раділа за свою партнерку по каное-двійці після того, як вона здобула медаль. І наголосила: відчувала упевненість в успіху, перебуваючи разом із призеркою Олімпіади.

"Просто не могла у це повірити. Коли Люда взяла медаль, розплакалася разом із нею, наскільки вона хотіла та прагнула цього. І коли я становлюся у двійку з призеркою Олімпійських Ігор - інакше бути не може".

Лузан, своєю чергою, звернула увагу на спокій, який відчувала під час фінального запливу. Але визнала - після другої медалі не може стримати радість.

"Просто завжди спокійно виходимо та синхронно виконуємо свою справу. Отримуємо задоволення. Це Олімпійські Ігри, ми - віцечемпіонки, дуже-дуже задоволені і тепер будемо тримати курс на Париж, у нас ще є потенціал. Зараз дуже щасливі".

Порівнюючи медаль у каное-двійці з каное-одиночкою, Лузан наголосила, що вона відчуває зовсім різні відчуття від цих нагород. І звернула увагу на фактор командної роботи, подякувавши за медаль своїй партнерці.

"Це зовсім інші відчуття. Командна робота, ми одна одній допомагаємо, робимо одну справу, у нас одна ціль. Це зовсім інше і неймовірне щастя. Дуже щасливе за себе і Настю, ми зробили, так мріяли, так цього хотіли, усі ці змагання мріяли про Олімпіаду. І ось ми дійшли туди і у двійці найсильніших у світі. Це просто щось нереальне, не можу в це повірити. Ми - віцечемпіонки. Це найкраще відчуття для спортсмена. Немає вище Олімпіади. Ми дуже щасливі, дякуємо за підтримку".

"Дякую Насті велике спасибі, без неї не уявляю себе на Олімпіаді з кимось іншим у двійці, була спокійна. Знала, що ми - сильні і зробимо це. І у нас вийшло".

Медаль Олімпійських Ігор Анастасія Четверікова присвятила тренеру Юрію Чебану - олімпійському чемпіону у Токіо. І зазначила, що саме він надихнув її на здобуття нагороди.

"Присвячую цю медаль тренеру Юрію Чебану. Він вселив у мені цю ціль та показав, що медаль та олімпійський результат - реальні. І також хочу сказати дякую Люді, без неї це було неможливо".

Наостанок, обидві каноїстки зазначили, що точно відбиратимуться на Олімпіаду у Париж. Та націлені виграти наступного разу саме золоту медаль.

Що означає ця медаль

  • Змагання з жіночого каное уперше проводилися на Олімпійських іграх. Відповідно, Лузан та Четверікова - перші в історії віцечемпіонки Олімпіади у жіночому каное.
  • Людмила Лузан - одна з двох каноїсток, які виграли одразу дві медалі в Токіо. Вона, як і канадійка Лоренс Вінсент Ляпонт, виграла і особисту медаль, і в парі.
  • Це десята медаль в історії України на Олімпіадах у веслуванні на каное та байдарках - 3 "золота", 3 "срібла", 4 "бронзи".
На початок