Створення приватних підприємств на Миколаївщині. Чи вплинув карантин

Створення приватних підприємств на Миколаївщині. Чи вплинув карантин

Створення приватних підприємств на Миколаївщині. Чи вплинув карантин
. Фото: pixabay/Free-Photos

"Незважаючи на коронакризу тенденція щодо створених підприємств все одно залишається позитивною", – про це під час онлайн-конференції "Центру підтримки бізнесу" розповіла директорка департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко.

За словами Тетяна Шуліченко, за 2020 рік 300 підприємців малого та середнього бізнесу отримали безкоштовно інформаційну підтримку в розробці нових стратегій, навчанні, пошуку нових інструментів маркетингу від "Центру підтримки бізнесу". Та понад 2000 тисяч людей отримали консультації щодо ведення бізнесу в умовах карантину. Центр підтримки бізнесу охоплює три області: Миколаївську, Одеську та Херсонську. Консультують онлайн. 29 липня говорили про конкуренцію та інновації.

Читайте також: "Миколаївська програма підтримки молоді ще приймає заявки на участь у конкурсі проєктів"

"Підприємець може звернутись до нас, і ми розробимо консультаційну підтримку, допоможемо з навчанням або допоможемо розробити новий проєкт, допоможемо з пошуком партнерів та ринків", – розповів голова наглядової ради мережі "Центрів інформаційної підтримки бізнесу" Артем Ващиленко.

За словами Тетяни Шуліченко, у 2020 році по Миколаєву було створено 1351 приватне підприємство, а ліквідовано 1491. Попри коронакризу тенденція щодо створених та щодо ліквідованих підприємств все одно залишається позитивною. Наприклад, вже у 2021 році за пів року було створено 86 суб’єктів з-поміж юридичних осіб, ліквідовано 26 за цей же період.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок