Еліна Світоліна - про прохід у третє коло Олімпіади-2020, а також погодні умови у Токіо

Еліна Світоліна - про прохід у третє коло Олімпіади-2020, а також погодні умови у Токіо

Ексклюзивно
Еліна Світоліна - про прохід у третє коло Олімпіади-2020, а також погодні умови у Токіо
. AP

Ексклюзивний коментар української тенісистки Суспільному.

Перша ракетка України Еліна Світоліна подолала вже два раунди на олімпійському турнірі з тенісу, що проходить у Токіо. У другому колі Світоліна здолала представницю Австралії Айлу Томлянович, пройшовши в 1/8 фіналу.

Читайте також: Еліна Світоліна у вольовому стилі пройшла у третє коло Олімпіади-2020

Попри те, що Світоліна пройшла у третє коло Олімпіади-2020, обидві перемоги українка здобувала на характері за підсумками трьох сетів. Загалом, якщо не брати до уваги матч парного розряду з Даяною Ястремською, Еліна провела на корті п'ять з половиною годин.

Матчі Еліни Світоліної на Олімпіаді-2020

  • Перше коло - Лаура Зігемунд (Німеччина) - 3:07 години
  • Друге коло - Айла Томлянович (Австралія) - 2:23 години

Вже наступний матч повинна провести у вівторок, 27 липня, проти представниці топ-20 світового рейтингу Марії Саккарі.

Сама Еліна, коментуючи свій виступ Суспільному, визнала, що її виступ у другому колі Олімпіади-2020 пов'язаний з тим, що вона не встигла відновитися після старту на олімпійському турнірі.

За словами лідерки збірної України, початок матчу проти Томлянович у неї не склався, хоча підсумок програного нею першого сету визначив один брейк австралійки.

"Насправді на початку матчу грала дуже погано. Не знаю, може фізично не відновилася так, як хотіла, була наче у сповільненій зйомці. Було дуже важко, вона десь вдало зіграла і один брейк визначив результат сету. Намагалася просто концентруватися на кожний розіграш та гейм, щоб повернутися якось в гру та її знайти, хоча було дуже непросто".

Під час матчу Світоліної на трибунах був присутній її чоловік Гаель Монфіс. Еліна звернула увагу на підтримку від нього, а також тих українців, які прийшли повболівати за неї.

"[Монфіс] одразу мене підтримав. Розуміє, що мені зараз важко фізично, але я борюся до кінця і гадаю, що саме це мені принесло перемогу. Підтримка на трибунах? Так це дуже допомагає, і я вдячна, що до нас можуть приїжджати та вболівати. Це дає сил та енергії, щоб рухатися та битися до кінця".

Читайте також: "Умови набагато комфортніші, аніж були у Ріо". Еліна Світоліна - про проживання в селищі Токіо

Звернула увагу Світоліна і на погоду у Токіо. За прогнозами синоптиків, у вівторок, 27 липня, на Японію очікує тайфун третьої категорії, через що були перенесені змагання у стрільбі з луку та академічному веслуванні.

"Погода? Вітер - це краще, аніж спека, що була учора. Звісно, було якось душно, але набагато краще та комфортніше грати. Я знову влаштувала собі 3-сетовий матч, але це моя проблема. Завтра матч, але не знаю, як з погодними умовами, обіцяють тайфун. Будемо дивитися. У нас є один корт закритий, можливо, там гратиму".

Що відомо

  • Еліна Світоліна вдруге змагається на Олімпійських Іграх. В Ріо українська тенісистка дійшла до чвертьфіналу одиночного турніру та вилетіла у першому раунді парного.
  • Крім Світоліної, участь на олімпійському турнірі продовжують Людмила та Надія Кіченок (парний розряд).
Читайте також: Тенісистки Людмила та Надія Кіченок – у чвертьфіналі Олімпіади-2020
  • У 2021 році Світоліна не здобула перемогу на жодному із турнірів. Востаннє вона вигравала ще у вересні 2020-го на турнірі WTA у Страсбурі.

Що далі

  • Вівторок, 27 липня. Еліна Світоліна - Марія Саккарі (початок - не раніше 08:00).

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок