Wellboy: "Коли Юрій Бардаш запропонував скинути демки, я спочатку злякався"

Wellboy: "Коли Юрій Бардаш запропонував скинути демки, я спочатку злякався"

Wellboy: "Коли Юрій Бардаш запропонував скинути демки, я спочатку злякався"
. Яна Сочевічек, Радіо Промінь

Співак, фіналіст 10 сезону шоу "Х-Фактор" Антон Вельбой – він же Wellboy – випустив сингл "Гуси". За два тижні кліп на пісню зібрав понад мільйон переглядів на ютубі, а сам співак встиг вийти на сцену Atlas Weekend перед виступом одного з хедлайнерів фестивалю 2021 року – Вєрки Сердючки.

В ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь" Wellboy розповів про те, як розпочалась його співпраця з продюсером Юрієм Бардашем, як створювались пісня і кліп "Гуси", що його надихає і як він реагує на свою популярність.

"Ми зробили презентацію пісні "Гуси" прямо в сільському клубі"

Ірина Саннікова (І.С.): Ти кажеш, що "Гуси" – це про твій внутрішній світ. Що є в тобі такого, що подібне до треку "Гуси"?

Антон Вельбой (А.В.): Це все моя музика, і вона в будь-якому випадку про мене. Я її написав у себе в селі, на Батьківщині, коли надихався річкою, лісом, полями, зеленою травою наприкінці осені. І демо-запис відправив Юрію Бардашу на проєкт “Слушай сюда”. Через місяць він приїхав до мене в село знайомитися з батьками – і ми записали пісню. Вона вийшла досить проста, її зрозуміють всі. І кожен знайде для себе якийсь підтекст і щось почерпне з неї.

І.С.: Я правильно розумію, що пісні тобі пишуться найкраще дома в селі? Це твоє місце сили?

А.В.: Насправді так, я б назвав це місцем сили. Через тиждень туди повернуся і вже готовий писати купу матеріалу. Коли ти прокидаєшся, вдихаєш свіже сільське повітря, виходиш до річки, то не можеш не написати пісню.

І.С.: А як взагалі працювалося під час запису "Гусей"?

А.В.: Дуже круто. Якраз на проєкті Юрія Бардаша "Слушай сюда" на моєму YouTube-каналі ми покажемо процес запису. Я записав пісню у селі Грунь Охтирського району Сумської області, а презентацію зробили прямо в сільському клубі. Зібралися бабусі, сільські юнаки та дівчата і ми просто качнули разом з Бардашем і "Гусьми" село.

"Під час зйомок ні один гусь не постраждав"

І.С.: Одночасно з синглом вийшов і кліп "Гуси". Ви його теж в селі знімали?

А.В.: Кліп знімали в Пирогово. В той день у мене і у Жені, саунд-продюсера і режисера, був день народження. І ми на день народження знімали кліп з цими гусьми. Знайшли двох гусей – Асю і Васю, потім поїхали в Пирогово, і там біля млинів були дуже круті зйомки. Вдалося максимально передати атмосферу рідного села. І під час зйомок ні один гусь не постраждав.

І.С.: Поговоримо про тебе як про людину, на плечі якої звалилася популярність. Як воно: бути спочатку звичайним хлопцем з гуртожитку, а потім – зіркою? Як сусіди по гуртожитку сприймали це все?

А.В.: Я максимально спокійний, бо рік тому була така ситуація на "Х-факторі", коли зі мною вже фотографувалися люди і в гуртожитку вже вмикали мої старі пісні, впізнавали на вулиці. Тому я був готовий, і зараз максимально спокійний. А жити і думати, що ти зірка, це, як казав Сашко Чемеров у своїй пісні "В країні ілюзій", ти просто придумуєш собі рамки, роздуваєш своє почуття власної важливості та їздиш на лімузині.

Wellboy: "Коли Юрій Бардаш запропонував скинути демки, я спочатку злякався"
Фото: Яна Сочевічек (Радіо Промінь). Яна Сочевічек, Радіо Промінь

"Працював на будівництві, був МС, грав у переході"

І.С.: Коли ти йшов на "Х-фактор", ти на щось конкретне розраховував?

А.В.: Ні, мені було просто скучно. Я був вже на третьому курсі та думав, як би мені зачепитися в цьому Києві? Думаю, ану, піду туди.

І.С.: Піти на роботу?

А.В.: Я скрізь працював. В 2020 році на будівництві – мене тато навчив цеглу класти і тепер у мене є "корочка", що я муляр. Паралельно знімався в українському фільмі "Королі репу", який вийде у вересні 2021. Ще працював як аніматор з дітьми, стрічки клеїв людям на вечірках, був МС. Грав у переході на метро "Палаці Спорту" – мене звідти виганяли поліцейські. Одного разу в мене ледь не вкрали чохол з грошима. Різні пригоди були.

І.С.: Розкажи, як тобі працюється із Юрієм Бардашем? Чи нема такого, що ти, наприклад, маєш бути схожий на Quest Pistols, може, він тебе змушує танцювати чи носити панамку?

А.В: Абсолютно ні. Ми з дядьою Юрою в першу чергу друзі, це людина, яка мене просто максимально надихає. Я слухав його музику ще до його інтерв'ю у Дудя і до всієї цієї двіжухи. І мені він зрозумілий як людина.

Коли він запропонував мені скинути свої демки, я спочатку так злякався, ви навіть собі не уявляєте. Ну, коли тобі в голосове в інстаграм Бардаш відправляє: "Дядя, ти там демочки свої скинув, я сподіваюсь?". І ти думаєш, як на це реагувати? І я потім скинув. Він приїхав у село. Мама моя подивилася інтерв’ю Дудя і говорить: "Напевно, краще ти, синочок, їдь туди, в Київ". Але все одно Юра приїхав, зайшов до нас в дім. Це на Коляду було – у нас стіл стоїть, баян. Він сів за стіл, співав весь вечір з усіма українські пісні біля моєї бабусі, пояснював, що професія артиста – це дуже круто.

Отакі стосунки з Бардашем, розумієте? І хто там говорить, що "Грибы" розпалися, "Нервы" розпалися, Quest Pistols розпалися, "Луна" розпалася – нічого воно не розпалося, воно все живе. Люди слухають і Quest Pistols, і “Грибы”.

Wellboy: "Коли Юрій Бардаш запропонував скинути демки, я спочатку злякався"
Фото: Яна Сочевічек (Радіо Промінь). Фото: Яна Сочевічек (Радіо Промінь)

"Я хочу зараз максимально усім допомогти й надихнути"

І.С: А чи хотів би ти з кимось із нинішніх чи колишніх підопічних Юрія Бардаша зробити колаборацію?

А.В.: Не думав ще стосовно колаборацій взагалі. Не знаю. В музикантів є таке поняття, як "джем" – коли ти в потоці якомусь знаходишся і виходить пісня. Коли збираються на студії музиканти і всі грають, у фрістайлі щось виходить.

От з колабораціями має бути так само. Коли ви побачилися, за щось зачепилися і придумали пісню. А зараз в нас дуже мало якісних колаборацій. Я навіть не можу згадати, що б мене вразило так. А, останнє – це Саша Чемеров і "Бумбокс" – "Любила". От така колаборація дуже влучна.

І.С.: Ти вже вдруге за нашу програму згадуєш Сашка Чемерова, може з ним хотів би поспівати?

А.В.: Хотів би, звичайно, з Сашком Чемеровим поспівати. І з Бардашем хотів, і з усіма. Друзі, я максимально відкритий до світу. Я хочу співати, допомагати і максимально усіх надихнути, протягти на цьому моєму потоці, якщо можна так висловитися.

На початок