Тридцятитонна конструкція: "Океан" показав, який вигляд матиме 72-метровий флагшток у Миколаєві

Тридцятитонна конструкція: "Океан" показав, який вигляд матиме 72-метровий флагшток у Миколаєві

Тридцятитонна конструкція: "Океан" показав, який вигляд матиме 72-метровий флагшток у Миколаєві
. Фото - Юлії Філімон

У сквері "Юних героїв" розпочались підготовчі роботи до установки 72-метрового флагштока. Виготовляють конструкцію на Миколаївському заводі "Океан".

У цеху над виготовленням флагштока працюють 30 людей. Головний технолог Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" Іван Сімутєнков розповів, який вигляд матиме конструкція.

"У середині конструкції флагштока розташовані дві напрямні для кріплення кабелю, який забезпечує живлення загороджувальних вогнів. Плюс система сигналізації, яка там використовується. Це дві забійних секції, тобто ті секції, які потім стикуватимуться між собою на монтажі. Фланці і технологічні болти, які на цей час їх об'єднують. Потім ці секції будуть передані в стапель загальний і зібрані, зварені", – каже головний технолог Іван Сімутєнков.

72 метри
Фото — Юлії Філімон

Вага флагштока 30 тонн.

72 метри
Фото - Юлії Філімон

"У верхній частині флагштока розташовані спеціальні загороджувальні вогні, які запобігають зіткненню літака з конструкцією. Є система блискавкозахисту. Є система розкрутки прапора", – каже Іван Сімутєнков.

72 метри
Фото - Юлії Філімон

Після всіх зварювальних та механічних робіт, флагшток фарбуватимуть та на спеціальній техніці відправлятимуть до скверу "Юних героїв", де вже тривають підготовчі роботи до встановлення конструкції. Місце огороджено мішковиною. Працює три спецмашини. Спілкуватися з журналістами працівники відмовилися.

72-метрова стела з прапором України стане артоб'єктом, який буде видно з будь-якої частини міста. Також реконструюють сквер "Юних героїв". Вартість проєкту – майже 18 млн грн.

"На зараз є перша черга – 13,5 млн гривень. Мер міста заявив, що він підтримає цей проєкт та виділить кошти на благоустрій парку. Тому ми встигаємо до Дня Незалежності відкрити його повністю", – розповів голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Виготовленням проєкту з реконструкції парку "Юних героїв" і установки 72-метрової стели з прапором виграла компанія ТОВ "Урбан Констракт", яка до цього проєктувала реконструкцію Соборної площі. А переможцем тендера стало ТОВ "Будівельна фірма "Споруда". Вартість тендерної пропозиції 13 мільйонів 496 тисяч 175 гривень.

Читайте також: "Як працюватиме ринок землі ‒ пояснює миколаївська адвокатка"

Планується, що близько 5 млн грн залучать з обласного бюджету. Також 5 млн грн пообіцяв виділити на прапор і реконструкцію скверу з бюджету міста Олександр Сєнкевич. 5 млн гривень виділить держава. Ціна роботи від заводу "Океан" – 3 млн 50 тисяч гривень. З цієї суми буде сплачено податків майже 800 тисяч гривень.

Таких самих розмірів флагшток та прапор, а саме: висота 72 метри та розміри полотна 12х18 метрів, – був встановлений в Дніпрі у 2018 році.

Що відомо

  • 16 березня в ході чергової сесії Миколаївської обласної ради депутати підтримали проєкт реконструкції частини скверу "Юних героїв" та установки в ньому 72-метрового флагштока за умови держсубвенції.
  • На встановлення гігантських прапорів до 30 річниці незалежності України у регіонах держави центральні та місцеві органи влади планують витратити понад 170 мільйонів гривень.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок