"З таким рівнем футболу у плей-оф нічого робити". Що не сподобалося Шевченкові у матчі з Австрією

"З таким рівнем футболу у плей-оф нічого робити". Що не сподобалося Шевченкові у матчі з Австрією

"З таким рівнем футболу у плей-оф нічого робити". Що не сподобалося Шевченкові у матчі з Австрією
. Фото Павла Кубанова

Головний тренер збірної України назвав "поганим" вирішальний поєдинок проти австрійців.

Україна програла Австрії боротьбу за друге місце в групі Євро-2020. Вирішальний поєдинок між збірними закінчився мінімальною перемогою австрійців з рахунком 1:0.

Читайте також: Україна програла Австрії, але ще має шанси вийти у плей-оф

За весь матч збірна України завдала п'ять ударів по воротам австрійців, у той час, як суперник - майже 20. Після гри у флеш-інтерв'ю головний тренер збірної України Андрій Шевченко списав таку гру команди на втому.

"Ми запізнювалися всюди, програвали дуелі. Навіть ті моменти, які намагалися створити за рахунок структури гри. Було дуже багато невимушених помилок, помилялися багато. Це говорить про втому", - сказав Шевченко під час флеш-інтерв'ю телеканалу "Футбол 1".

Читайте також: "Постійно запізнювалися". Що сказав Шевченко після поразки України у вирішальному матчі на Євро-2020

Однак на післяматчевій прес-конференції Шевченко мав інші емоції від поєдинку. І вважає, що з рівнем гри у першому таймі в плей-оф робити немає чого.

"Як я вже казав, нам було важко грати фізично, ми не встигали, програвали єдиноборства, часто помилялися. У другому таймі були спроби щось змінити, ми намагалися боротися. Але це не той рівень футболу, який ми хочемо демонструвати. Розчарування є, із таким рівнем, як у першому таймі, нам у плей-офф не було б чого робити", - сказав головний тренер збірної України.

"Два поєдинки ми провели на хорошому рівні. [Проти Австрії] — так, зіграли поганий матч".

Крім цього, Шевченко звернув увагу і на персоналії в матчі. Він пояснив заміну в перерві Руслана Маліновського великою кількістю помилок з його боку. І наголосив, що заміни жодним чином не підсилили гру.

"Ми замінили Маліновського, адже він не потрапив у гру, багато помилявся. Хотіли підсилити наш склад Циганковим. Випустили Марлоса, намагалися налагодити хоч якийсь контроль над грою. Але Австрія дуже добре пресингувала, суперник відчував, що фізично переважає нас. Заміни ні до чого не призвели".

Читайте також: Що потрібно Україні для виходу в плей-оф Євро-2020 з третього місця: усі можливі варіанти

Що відомо

  • Андрій Шевченко використав одну зміну у стартовому складі на матч з Австрією: замість Тараса Степаненка вийшов Сергій Сидорчук.
  • Вдруге поспіль зліва в атаці гру розпочав Руслан Маліновський - його Шевченко замінив першим ще у перерві.
  • У другому таймі на заміну вийшли Віктор Циганков, Марлос та Артем Бєсєдін. Циганков зіграв увесь другий тайм, Марлос та Бєсєдін - 25 та 8 хвилин відповідно.

Що означає результат збірної України в групі Євро-2020

  • У плей-оф Євро-2020 від групи С напряму пройшли Нідерланди та Австрія.
  • Третє місце не гарантує прямого виходу з групи в плей-оф турніру. Але Україна все ще має шанси на прохід у якості найкращої третьої команди.
  • Третє місце - повторення найкращого результату України на чемпіонатах Європи. В 2012 році українці з 3 очками також посіли третє місце.
Читайте також: Героїчний подвиг Данії та ще сім учасників плей-оф. Що відбулося в 11-й ігровий день Євро-2020
На початок