Люди, які записалися на вакцинацію через Дію, скоро отримають запрошення на щеплення – Шмигаль

Люди, які записалися на вакцинацію через Дію, скоро отримають запрошення на щеплення – Шмигаль

Люди, які записалися на вакцинацію через Дію, скоро отримають запрошення на щеплення – Шмигаль
. AP

Люди, які записалися на щеплення через портал або застосунок Дія, найближчим часом отримають запрошення на вакцинацію. Їх вакцинуватимуть на вихідних.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Усі, хто записався на щеплення через портал або застосунок Дія, будуть вакцинуватися на вихідних. Учора (11 травня – ред.) таку ініціативу було підтримано на нараді з президентом. Відповідно, найближчим часом ці люди можуть отримати запрошення до кабінетів щеплень", – зазначив Шмигаль.

Читайте також: Чотири варіанти: як українці можуть записатися на вакцинацію проти COVID-19

Він нагадав, що 11 травня Світовий банк виділив Україні 90 мільйонів доларів, які, зокрема, будуть спрямовані на кампанію з вакцинації.

"Загалом ми маємо домовленості вже на понад 40 мільйонів доз вакцини на цей рік", – додав Шмигаль.

Як повідомляв міністр охорони здоров'я Максим Степанов, станом на 11 травня до листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 535 951 людина. Також 882 621 людину щеплено від початку вакцинальної кампанії.

Що відомо

  • Наприкінці 2020-го Україна підписала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини проти коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • В Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти COVID-19. За день першу дозу вакцини отримали майже 160 людей.
  • МОЗ скасувало дозвіл на вакцинацію публічних осіб залишками вакцини поза чергою.
  • 16 квітня до України прибуло 117 тисяч доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech у межах програми поставок глобальної ініціативи вакцинації COVAХ.
  • 1 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що Україна підписала ще один контракт з американською компанією Pfizer щодо постачання додаткових 10 мільйонів доз COVID-вакцин.
  • 9 травня Україна отримала чергову партію вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech обсягом 500 тисяч доз. 9 травня її зустріли в аеропорту "Бориспіль".
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що нині у пріоритеті стоять перемовини з Європейським Союзом щодо уніфікації паспорта вакцинації й український уряд готовий запровадити будь-яку з можливих моделей.

Читайте також

"Ми фокусуємося на страхах, на яких не варто фокусуватись": священники про вакцинацію проти COVID-19

Відсутність лабораторій та грошей: які шанси в України мати власну вакцину проти СOVID-19

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок