Україна замовила майже 2 мільйони доз китайської вакцини проти COVID-19 — ОПУ

Україна замовила майже 2 мільйони доз китайської вакцини проти COVID-19 — ОПУ

Україна замовила майже 2 мільйони доз китайської вакцини проти COVID-19 — ОПУ
. Ілюстративне фото/Pixabay

Україна підписала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини проти коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

"На виконання завдання Президента України Володимира Зеленського Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Як відзначається, Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech для захисту громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним.

За даними ОПУ, вакцина Sinovac Biotech є інактивованою вакциною, вона випускається у шприці та зберігається при температурі від +2 до +8 градусів за Цельсієм.

"Проведені клінічні випробування у різних країнах, за результатами проміжних даних, показали ефективність препарату до 97%. Так, ІІІ фазу клінічних випробувань було проведено в Індонезії (1600 пацієнтів, ефективність 97%) та Туреччині (1325 пацієнтів, ефективність 91%). Завершується III фаза клінічних випробувань у Бразилії, проміжні результати очікуються 7 січня 2021 року", - повідомили в ОПУ.

Як відзначається, на січень наступного року планується отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах, також вакцина буде подана на прекваліфікацію до ВООЗ у лютому 2021 року.

Що відомо

  • Європейський союз замовить 100 мільйонів додаткових доз вакцини від COVID-19 виробництва компаній Pfizer та BioNTech, яку вже використовують для вакцинації мешканців ЄС.
  • Станом на 26 грудня всі країни Європейського союзу отримали вакцину від COVID-19 та розпочали масову вакцинацію населення.
  • У США 14 грудня почалася вакцинація від коронавірусу. Першою щеплення зробили медсестрі інтенсивної терапії Єврейського медичного центру у Нью-Йорку Сандрі Ліндсей.
  • В американській біотехнологічній компанії Moderna заявили, що їхня вакцина повністю захищає від тяжкої форми COVID-19.
  • Велика Британія розпочала вакцинацію від COVID-19 вакциною від компанії Pfizer/BioNTech. Першою її отримала 90-річна жінка.
  • Австралія припинила випробування вакцини від COVID-19 через неочікуваний побічний ефект.
  • У США та Мексиці розпочався третій етап випробовування вакцини проти COVID-19 від Novavax
На початок