Світовий банк підписав з Україною угоду про кредит у 90 мільйонів доларів на вакцинацію

Світовий банк підписав з Україною угоду про кредит у 90 мільйонів доларів на вакцинацію

Світовий банк підписав з Україною угоду про кредит у 90 мільйонів доларів на вакцинацію
. Ілюстративне фото

Світовий банк підписав з Україною угоду про надання кредиту у 90 мільйонів доларів в рамках проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація", розробленого для організації публічних закупівель вакцин та проведення щеплень серед населення.

"Близько 2,5 млрд гривень (90 млн доларів) буде надано Україні для розгортання додаткових можливостей у боротьбі з пандемією. Кошти будуть спрямовані за трьома напрямками: близько 1,1 млрд грн (40 млн доларів) спрямують на підтримку придбання вакцини, близько 850 млн грн (30 млн доларів) виділять на розгортання вакцинації проти COVID-19, а понад 550 млн грн (20 млн доларів) передбачили на зміцнення спроможності проведення тестування на COVID-19 в Україні.", — повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також: "Те, що лякає людей і те, що їх насправді вбиває — це різні речі". Імунолог про вакцинацію і тромбоз

Гроші мають піти на покращення інфраструктури для зберігання та транспортування вакцин, відшкодування витрат на проведення щеплень, посилення IT-систем та інформаційні кампанії з підвищення обізнаності населення.

"Україна вже почала вакцинувати пріоритетні групи, проте критично важливою метою на цей момент є прискорення темпів щеплень за збереження орієнтації на групи ризику", – додав директор Світового банку у східній Європі Аруп Банерджі.

Світовий банк вже виділив 12 мільярдів доларів на допомогу країнам із низьким та середнім рівнем доходу для придбання та розповсюдженні вакцин, тестів та методів лікування COVID-19 та зміцненні систем вакцинації.

Читайте також: Як пандемія змінила робоче життя і кому не варто повертатись в офіс

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок