У Кропивницькому ветеранам війни на Сході пропонують похід у гори

У Кропивницькому ветеранам війни на Сході пропонують похід у гори

У Кропивницькому ветеранам війни на Сході пропонують похід у гори
. Наталя Салімова

У Кропивницькому в рамках програми "Гірська терапія" збирають групу ветеранів війни на Сході, щоб піти в похід у гори. Залишилось 2 місця, розповіла організаторка проєкту Наталя Салімова.

Нині зібрали групу з 13 охочих. Це ветерани війни на Сході, військовослужбовці, рідні загиблих на війні та поліцейські. У групі буде психолог.

Учасників забезпечать харчами та гірським спорядженням. На це організатори збирали гроші з квітня: вкладали власні, продавали малюнки та речі ручної роботи, які виготовляли в рамках проєкту "Арт блокпост". Зібрали 1470 гривень.

Охочий взяти участь у поході має купити собі квиток до села Ділове Закарпатської області і в зворотньому напрямку. Це коштує 600 гривень. Також потрібно показати негативний тест на Covid-19.

Орієнтовно їхати збираються 13-го травня, сказала Наталя Салімова. Маршрут починається з села Ділове. Учасники рухатимуться через полонину Лисичка, гори Піп Іван Мармароський, Межипотоки, Ненєска, Стіг, Піп Іван Чорногірський, Гутин Томнатик, Говерла, Петрос та озера Бребенескул й Несамовите. Закінчиться похід у селі Кваси Закарпатської області.

"Гірська терапія – це для реабілітації учасників війни. Це свіже повітря, віддаленість від цивілізації, тому що 7 днів у нас немає ні міст, ні селищ. Ми йдемо просто хребтом. Це можливість почути себе та допомогти таким, як ти, проєкт реалізується за методом "Рівний рівному". Наші інструктори – це теж учасники бойових дій. Це психологічне перезавантаження, попередження професійного та емоційного вигорання. Хлопці кажуть, хто ходив, що зовсім по-іншому дивляться на проблеми. Налагоджується сон".

За словами Наталі Салімової, у поході будуть тиждень, якщо не завадить погода.

Що відомо

Гірська терапія – проєкт, створений ветеранами війни на Сході Сергієм Ногою та Костянтином Зайцевим у 2015 році. Його мета – психологічна та фізичнома реабілітація учасників бойових дій через гірсько-пішоходні походи, зацікавлення учасників до подальших занять фізкультурою та спортом. З початку проєкту організували 8 походів.

Читайте також

  • У кропивницькій школі відкриють "Клас миру"
  • На Кіровоградщині, через два дні після повернення з армії, застрелився 20-річний військовий
  • "Щоб зберегти здоров’я екіпажа, я вирішив літати не повним складом". Вертолітник з Кіровоградщини
  • У Кропивницькому планують зробити публічний сад на даху
На початок