У Кропивницькому хочуть створити притулок для жертв домашнього насильства

У Кропивницькому хочуть створити притулок для жертв домашнього насильства

У Кропивницькому хочуть створити притулок для жертв домашнього насильства
.

У Кропивницькому хочуть створити притулок для жертв домашнього насильства. Приміщення для цього знайшли. Воно не потребує ремонту - розповів директор міського центру соціальних служб Олег Краснокутський. З початку року в Кропивницькому поліцейські отримали сто сімдесят п’ять викликів щодо домашнього насильства – розказав заступник начальника відділу превенції поліції області Олег Петров. Притулку для жертв домашнього насильства в Кіровоградській області немає.

Мешканка "Будинку милосердя" Анастасія разом із одинадцятирічним сином Романом у притулку проживають два місяці. Своє прізвище не говорить, каже, хвилюється за свою безпеку та сина. "Через домашнє насильство я опинилась тут. Мій громадянський чоловік знущався наді мною, над дитиною, постійно забирав гроші, принижував. У мене немає родичів, мені не було до кого звертатися. Я вирішила звернутись до такого центру. Я жила в Херсоні, але там не було місця. Мені довелось їхати в Кропивницький" – говорить жінка.

Каже, у Кропивницькому притулку для жертв домашнього насильства не знайшла: "На жаль, не у всіх містах України вони є. Жінки, які постраждали від домашнього насилля перш за все потребують допомоги психолога, юридичної допомоги, і соціальної, можливо".

У притулку "Дім милосердя" проживають десять людей – говорить його засновник Володимир Лєбєдєв: "Часто вночі поліція приїжджає, привозить маму з дітьми. Зрозуміло, що ми приймаємо. Тому що ми єдині в місті, які приймають 24 на 7. Зрозуміло, вона переночувала, а зранку питання: що далі робити? Тут можна жити місяць, два".

Директор міського центру соціальних служб Олег Краснокутський показав приміщення, де хочуть зробити притулок для жертв домашнього насильства: "Приміщення складається з двох поверхів. Кількість житлових кімнати в ньому дев’ять - десять може бути обладнано. Крім цього, тут функціонує ванна кімната, функціонують і на першому, і на другому поверсі кухні. Є ліжка, є місця, де можна буде скласти свої речі. Є місце для того, щоб можна було дитині уроки вчить, на 99% це приміщення готове".

Олег Краснокутський розповів, що потрібно для створення притулку: "Міська рада міста Кропивницького повинна прийняти рішення на своєму сесійному засіданні щодо створення даного закладу, затвердити положення про нього, затвердити структуру . Крім цього, треба вносити зміни до бюджету міста. Тут треба проводити сплату за теплопостачання, за газ - бо тут індивідуальна котельня, і за воду, і за електроенергію, і за вивезення сміття. Десь мабуть півтора – два мільйони буде".

Перебувати у притулку можна буде три місяці.

На початок