Засідання ТКГ: Кравчук прокоментував заяву бойовиків про "упереджувальний вогонь"

Засідання ТКГ: Кравчук прокоментував заяву бойовиків про "упереджувальний вогонь"

Засідання ТКГ: Кравчук прокоментував заяву бойовиків про "упереджувальний вогонь"
.

Глава української делегації Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук прокоментував заяву бойовиків про дозвіл "упереджувального вогню на знищення" по позиціях ЗСУ. Він вважає це зривом Мінських домовленостей.

Про це Кравчук заявив на спільному засіданні ТКГ, передає Українська делегація для участі в ТКГ.

"Позиція Глави Української делегації: ми розцінюємо дану заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню та загрозу зриву виконання Мінських домовленостей", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Відповідь на санкції чи "підготовка" до переговорів. Чому погіршується ситуація на Донбасі

Що відомо

  • Бойовики самоназваної "ДНР" уранці 3 березня заявили, що отримали дозвіл на ведення "упереджувального вогню на знищення". Про це йдеться у заяві на підконтрольному бойовикам сайті так званої народної міліції "ДНР". Водночас у штабі Операції об'єднаних сил Суспільному повідомили, що дотримуються режиму припинення вогню.
  • 1 березня російські окупанти сім разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок підриву військового автомобіля поблизу Павлополя один український захисник отримав бойове поранення, ще вісім - бойове травмування.
  • 26 лютого російські окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню. Одинадцять українських захисників отримали поранення.
  • 24 лютого неподалік Чермалика під час чергування на спостережному пункті український військовий затримав російського найманця, який намагався проникнути на українські позиції.
  • Генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • У СБУ заявили, що рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах розслідувань спецслужби.
На початок