Стерненко заявив про тиск на суд у його справі. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Стерненко заявив про тиск на суд у його справі. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Стерненко заявив про тиск на суд у його справі. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. УНІАН

23 лютого активіста та колишнього очільника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка засудили до 7 років ув'язнення та відправили у СІЗО за "викрадення людини та зберігання зброї". Він заявив, що на суд, який розглядає його справу, чинять тиск.

22 лютого в ефірі "Зворотного відліку" Стерненко заявив, що генпрокурорка Ірина Венедіктова та заступник керівника Офісу президента Олег Татаров тиснуть на суд.

"Пан Татаров і раніше представляв інтереси дружини мого нападника, особисто вимагав мені довічного ув’язнення. Є документи з його підписом. З огляду на те, що генеральний прокурор України заявляла кілька разів, що справа Стерненка "політично важлива", що мені підозра буде в будь-якому разі, й з огляду на інші дані, у мене є прямі підстави це стверджувати", – наголосив активіст.

Також Стерненко розкритикував позицію президента Володимира Зеленського.

"Я дуже хотів би, щоб Володимир Олександрович зрозумів, що воювати потрібно з зовнішнім агресором, а не представниками свого ж народу", – сказав він.

Окрім того, активіст нагадав й про справу вбивства журналіста Павла Шеремета. На його переконання, обвинувачений у справі Сергій Антоненко перебуває у СІЗО без жодного доказу його провини.

На початок