Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Там, де було потрібно, стріляла добре". Блашко - про виступ у мас-старті та на чемпіонаті світу

"Там, де було потрібно, стріляла добре". Блашко - про виступ у мас-старті та на чемпіонаті світу

Ексклюзивно
"Там, де було потрібно, стріляла добре". Блашко - про виступ у мас-старті та на чемпіонаті світу
. Getty Images

Ексклюзивний коментар Дар'ї Блашко для Суспільне Спорт.

Українська біатлоністка Дар'я Блашко завершила виступи на чемпіонаті світу 29-м місцем у мас-старті. Вона зробила шість кіл штрафу, три з яких на останньому вогневому рубежі, та фінішувала передостанньою.

Читайте також: Підгрушна - дванадцята, Гаузер - чемпіонка світу. Результати жіночого мас-старту

Після фінішу Блашко поспілкувалася із Суспільне Спорт. Вона розповіла про мас-старт, оцінила свій виступ загалом на чемпіонаті світу та поділилася планами на кінцівку сезону.

  • Оцінка виступу у мас-старті

"Думала, що після естафети буде важче, бо вчора ввечері була настільки "ушатана", що було дуже складно: хотілося скрутитися калачиком і нічого не робити. Але у мас-старті був нормальний стан [фізично], не склалося зі стрільбою, були помилки. Коли на останньому рубежі промахнулася першим пострілом, то думаю: "Добре, відпрацюю швидко". І накрутила зайвих 450 метрів, теж буває. Головне, що там, де потрібно було - стріляла добре.

  • Сам факт потрапляння у мас-старт - це успіх?
"Для мене, на сьогодні, мабуть так. Не вдається впоратися зі стрільбою у мас-старті, не знаю, у чому справа. Але якось у цьому році у мас-стартах не виходить спрацювати добре".
  • Наскільки задоволена виступами на чемпіонаті світу?

"Заношу чемпіонат собі в актив. Результати спринту та переслідування дозволили мені пробігти в одиночній естафеті, а вона в свою чергу допомогла пробігти класичну естафету. Як можна не заносити в актив перший чемпіонат світу з медаллю?

Що далі? Треба маленькими кроками рухатися уперед. У першу чергу, відновитися після чемпіонату світу, а далі ставити наступні цілі".

  • Медаль в естафеті - наскільки пам'ятна?

"Ще не придумала, де зберігатиму медаль з естафети. До цієї медалі, найбільш пам'ятна - літній чемпіонат світу в Раубічах. Тоді була подвійна радість: обожнюю Раубічі, і виграла там "бронзу".

На початок