Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Склад України на жіночу індивідуальну гонку на чемпіонаті світу з біатлону: хто бігтиме

Склад України на жіночу індивідуальну гонку на чемпіонаті світу з біатлону: хто бігтиме

Ексклюзивно
Склад України на жіночу індивідуальну гонку на чемпіонаті світу з біатлону: хто бігтиме
. AP Images

Перші гонки для Віти Семеренко та Анастасії Меркушиної на чемпіонаті світу-2021.

Головний тренер збірної України Юрай Санітра визначився із заявкою команди на жіночу індивідуальну гонку на чемпіонаті світу. Склад збірної Санітра оголосив ексклюзивно для Суспільне Спорт.

Лише Олена Підгрушна отримала ранній стартовий номер - вона розпочне гонку другою. Юлія Джима, Віта Семеренко та Анастасія Меркушина розмістилися у третій тридцятці.

Склад України на жіночу індивідуальну гонку

  • 2. Олена Підгрушна
  • 64. Юлія Джима
  • 71. Віта Семеренко
  • 90. Анастасія Меркушина

Поза заявкою залишилися Валентина Семеренко та Дар'я Блашко.

Юрай Санітра ще раніше в інтерв'ю Суспільне Спорт зазначав, що Віту Семеренко готуватимуть до старт в індивідуальній гонці. Для неї та Анастасії Меркушини ця гонка стане першою на чемпіонаті світу в Поклюці - у змішаній естафеті, спринті та гонці переслідування вона участі не брала.

Щодо претенденток на перемогу, то більшість із них стартуватиме у першій тридцятці. Австрійка Дуня Здуч отримала 3-й стартовий номер, француженка Анаїс Шевальє-Буше - 5-й, італійка Доротея Вірер - 10-й, представниця Польщі Моніка Гойніш-Старенга - 11-й, слідом за нею стартуватиме і німкеня Франціска Пройс (12-й стартовий номер). 22-й номер отримала шведка Ганна Еберг, а ще одна представниця Австрії Ліза Тереза Гаузер стартуватиме 25-ю.

У другій тридцятці спортсменок варто відзначити двох норвежок. Марте Олсбю Ройзеланд стартуватиме в індивідуальній гонці 36-ю, а переможниця спринту та гонки переслідування Тіріл Екгофф - 45-ю.

Вибір Юрая Санітри - пояснення в ефірі:

Читайте також: Норвезький сервісмен працює з Україною на чемпіонаті світу з біатлону: хто він такий

За результатами двох перших особистих гонок Підгрушна, Блашко та Джима змагаються за право відібратися у мас-старт за квотою найкращих на етапі. Олена перебуває на другому місці (66 очок), Дар'я - шоста (44), Юлія - третя запасна (20).

Поки що прохідна кількість очок для участі в мас-старті - 27. Блашко, яка не бігтиме в індивідуальній гонці, точно не зможе набрати більше залікових балів. У Підгрушної та Джими така можливість буде.

Читайте також: Хто потрапляє у мас-старт за квотою чемпіонату світу (ситуація після переслідувань)

На чемпіонаті світу-2020 в Антгольці найкращим результатом серед українок в індивідуальній гонці стала 11-а позиція Анастасії Меркушиної, яка заробила дві хвилини штрафу.

Що відомо

  • Юлія Джима боротиметься за Малий кришталевий глобус у заліку індивідуальних гонок. Після двох стартів українка займає друге місце, поступаючись італійці Доротеї Вірер 18 очками;
  • Олена Підгрушна та Юлія Джима - єдині спортсменки, що провели всі попередні гонки на чемпіонаті світу у Поклюці. Віта Семеренко та Анастасія Меркушина вперше бігтимуть на змаганнях у Словенії.

Повний старт-лист на жіночу індивідуальну гонку буде опублікований ближче до 17:00 за Києвом.

Жіноча індивідуальна гонка чемпіонату світу з біатлону відбудеться у вівторок, 16 лютого. Початок - о 13:05.

Біатлон: чемпіонат світу де дивитися

Усі гонки чемпіонату світу з біатлону транслюватиме телеканал UA: Перший, а також дивитися біатлон можна на сайті Суспільне Спорт.

Особливість показу біатлону на сайті Суспільне Спорт - трансляції без реклами та в HD-якості.

На початок