Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Багато застережень". Юлія Джима пропустить стартовий етап Кубка світу з біатлону в Естерсунді

"Багато застережень". Юлія Джима пропустить стартовий етап Кубка світу з біатлону в Естерсунді

Ексклюзивно
"Багато застережень". Юлія Джима пропустить стартовий етап Кубка світу з біатлону в Естерсунді
. Юлія Джима. Фото: Дмитро Євенко / biathlon.com.ua

Що відомо про стан лідерки збірної України.

Юлія Джима пропустить стартовий етап Кубка світу з біатлону 2023/24 у шведському Естерсунді. Про це в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт розповів старший тренер збірної України Микола Зоц.

Перший етап сезону стартує 25 листопада. Змаганням в Естерсунді передуватимуть відбіркові старти всередині збірної України, за підсумками яких новий тренерський штаб визначить майбутній склад команди.

Джима, втім, продовжує відновлюватися після хвороби. Біатлоністка занедужала під час підготовки в німецькому Обергофі й поставила під сумнів свою участь у перших гонках Кубка світу.

Микола Зоц, зі свого боку, підтвердив, що очікує на появу Джими в команді ближче до другого етапу сезону в австрійському Гохфільцені. Тренери збірної розраховують, що це допоможе лідерці України розпочати сезон в оптимальніших кондиціях.

"[Її участь в Естерсунді] неможлива. Не тому, що вона не може. Вона б допомогла нам, звичайно, в Естерсунді, бо вона — лідерка команди. [Але] якщо вона приїде в Естерсунд, є багато застережень, що в неї може бути невдалий — або, скажімо, нестабільний — сезон", — пояснив старший тренер.

"Через хворобу в неї вересень і жовтень видалися такі... Був зрив у тренувальному процесі, їй потрібно все надолужити. До Естерсунда вже немає часу зробити базову роботу. Щоб робити її не поспіхом, краще їй приїхати до Гохфільцена".

"Можна розкидати по всіх стартах і бути готовою на 60 відсотків; а можна тут пропустити, «загубити», а в Гохфільцені та Ленцергайде — надолужити. Приїде з «висоти» і буде в нормальних умовах. Дійшли висновку, що для неї самої — і в майбутньому для команди — краще буде готуватися до Гохфільцена".

Натомість тренер біатлоністки Урош Велепець на початку листопада розповідав Суспільне Спорт, що Джима, наймовірніше, потрапить до складу збірної і без участі у відбіркових змаганнях.

"На контрольні старти в Ідре їй їхати не треба. Я думаю, що вона легко потрапляє [до складу], адже за останні роки довела, що є лідеркою збірної. Тренери досвідчені, зокрема Микола Зоц. Він розуміє, що коли спортсменка такого рівня в хорошій формі, то може виступати на високому рівні".

Що відомо?

  • У серпні Юлія Джима брала участь у літньому чемпіонаті світу, де посіла четверте місце в масстарті. Ще двічі біатлоністка проходила до топ-20: у суперспринті (16-те місце) та спринті (13).
  • Другий етап сезону 2023/24 у Гохфільцені триватиме 8-10 грудня. Третій етап в Ленцергайде запланований на 14-17 грудня.
  • Крім Джими, стартовий етап в Естерсунді пропускатиме й капітан чоловічої команди Дмитро Підручний. Його повернення на Кубок світу також очікується на другому етапі в Гохфільцені.
На початок