Окупанти засудили журналіста Сергія Цигіпу до 13 років колонії

Окупанти засудили журналіста Сергія Цигіпу до 13 років колонії

Окупанти засудили журналіста Сергія Цигіпу до 13 років колонії
Журналіст та волонтер Сергій Цигіпа. Фото: Олена Цигіпа

Сьогодні, 6 жовтня, в окупаційному Верховному суді винесли вирок журналісту та волонтеру Сергію Цигіпі. Окупанти засудили громадянина України до 13 років колонії.

Про це Суспільному Криму розповіла дружина Сергія Цигіпи Олена.

"Сергію дали 13 років. Адвокат каже він добре тримався. Ми на цьому не зупиняємось, будемо подавати апеляцію", — зазначила вона.

Слухання було в закритому режимі, проте РІА "Новости" також повідомили про вирок журналісту та опублікували його фото із засідання.

"Громадянина України С. Цигіпа засуджено кримським судом до 13 років колонії за шпигунство. Справа розглядалася у закритому режимі, жодні деталі не повідомлялися", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про Сергія Цигіпу

Сергій Цигіпа — журналіст і письменник з Нової Каховки, якого окупанти утримують у полоні півтора року. Його викрали за активну проукраїнську позицію та журналістську діяльність. Завдяки його зусиллям у місті був проведений масовий захід громадянської непокори. Цигіпа також активно вів волонтерську діяльність, допомагав людям їжею та ліками.

Після його затримання 12 березня 2022 року зв’язок з ним перервався і його рідні деякий час не знали, де він і що з ним. Пізніше з пропагандистського ролика на російському телебаченні вони дізналися, що він живий і перебуває в полоні.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок