У Криму зранку стався бій за участю авіації та човнів: у ГУР заявили про десантну операцію

У Криму зранку стався бій за участю авіації та човнів: у ГУР заявили про десантну операцію

Ексклюзивно
У Криму зранку стався бій за участю авіації та човнів: у ГУР заявили про десантну операцію
Мис Тарханкут. Ілюстративне фото. Pixabay

Сьогодні зранку, 24 серпня, біля населеного пункту Маяк в окупованому Криму відбувся бій за участю плавзасобів та авіації.

Про це Суспільному повідомив речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"В рамках спецоперації відбулась висадка особового складу на території півострова. Головне управління розвідки у взаємодії з військово-морським флотом провели спецоперацію, цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Продовжується спецоперація, всі деталі ми не розкриваємо, є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється", — заявив Юсов.

В ГУР опублікували відео нічної спецоперації української розвідки за підтримки ВМСУ.

Згодом речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі Суспільному повідомив, що в результаті спецоперації ГУР за ВМСУ біля населеного пункту Маяк в окупованому Криму українські військові пошкодили чотири швидкохідні катери та знищили щонайменше 30 росіян.

Раніше про стрілянину в районі Тарханкутського мису повідомив російський Telegram-канал SHOT. За даними джерел каналу, "невідомі на човнах відкрили вогонь по кемпінгу зі сплячими людьми".

"Перші звуки стрілянини почули близько 3:50 у кемпінгу "Оленівка Village" у селі Оленівка. Очевидці кажуть, що були постріли, ймовірно, із РПГ. Коли люди прокинулися і вийшли з будиночків і наметів на пляж, вони побачили два гумові човни поблизу берега. У них були десятеро невідомих. Один із них стріляв по кемпінгу. Але влучив лише один раз, після чого група зникла", — йдеться у повідомленні.

У районі запроваджений план "Крепость", повідомляє SHOT.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що 23 серпня поблизу Оленівки на мисі Тарханкут в тимчасово окупованому Криму був знищений російський зенітно-ракетний комплекс С-400 "Тріумф". У ГУР стверджують, що в результаті вибуху була повністю знищена сама установка, встановлені на ній ракети та особовий склад.

На пресконференції після зустрічі з президентом Португалії, президент України Володимир Зеленський прокоментував Суспільному спецоперацію ГУР в Криму.

"Зарано говорити про звільнення Криму. Детальна доповідь буде у мене від Генерала Буданова. Так, це наші хлопці. З нашого боку втрат немає. Це гарна новина", — сказав Зеленський.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок