"І один з найгірших, і один з найкращих". Меркушина - про біатлонний сезон 2020/21

"І один з найгірших, і один з найкращих". Меркушина - про біатлонний сезон 2020/21

Ексклюзивно
"І один з найгірших, і один з найкращих". Меркушина - про біатлонний сезон 2020/21
. AP

Ексклюзивний коментар української біатлоністки Суспільне Спорт.

Авторка Діана Михайлик

Анастасія Меркушина завершила міжнародний сезон у складі основної збірної України на останньому етапі Кубка світу в Естерсунді. Там вона пробігла спринтерську гонку, де фінішувала 78-ю. І це не був найгірший результат сезону для Меркушиної.

Загалом на рівні Кубка світу Анастасія провела в сезоні 12 стартів. Її найкращий результат - 13-е місце в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу в Поклюці, та водночас українка кілька разів переписувала власні антирекорди.

Читайте також: Яка гонка сезону запам'яталася біатлоністам найбільше? Відповіді Блашко, Меркушиної та Цимбала

Після повернення до України з останнього етапу Кубка світу Анастасія в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповіла про свій сезон, оцінила його та назвала найбільш пам'ятну гонку.

  • Про виступи у сезоні-2020/21

"Складний був сезон. Дуже багато перепадів і важко оцінити. І один із найгірших, і один із найкращих. Дуже важко оцінити. Враховуючи все, що зі мною сталося за цей рік - в принципі так, [задоволена сезоном]".

  • Яка гонка запам'яталася найбільше

"Напевно, медаль [чемпіонату] Європи. Досить несподівана, досить важка. Скажімо, вимолена. Напевно, найбільші емоції. Найкраще, напевно, вдалася Європа. Хороша досить гонка, робоча. А найгірших також досить багато, навіть не знаю, яку обрати. Були провали, я розумію".

  • Чого не вистачило на етапах Кубка світу

"Вдачі. Здоров'я, але не в тому плані, що я втомилася, певні проблеми виникли на останньому етапі [в Естерсунді]. В принципі Чехію я гарно пройшла. Що стосується ходу, то задоволена: показала непогану швидкість на останньому етапі в Естерсунді, але, на жаль, через останню групуМеркушина отримала 90-й номер у спринті в Естерсунді в мене пішов сніг, лижі просто стали і не вистачило декілька хвилин, щоб проскочити повз той сніг, він досить суттєво уповільнив. Ну і, звісно, після штрафних кілМеркушина заробила 2 кола штрафу на "лежці" і один - на "стійці" досить важко бігти".

  • Про плани перед олімпійським сезоном

"Працювати, починати спочатку, відновити здоров'я. Я вже набагато краще себе почуваю по всім питанням, але ще є над чим працювати. Та й взагалі треба почати працювати".

  • Чи буде виступати на чемпіонаті Україні

"Звісно [буду виступати на чемпіонаті України]. В мене не було так багато гонок через певні обставини. Хотілося б полінуватися та не бігти, але з іншого боку це треба, це чемпіонат України, також важливо. Буду бігти із задоволенням".

  • Чого очікує від змагань у Буковелі

"Оцінюю [змагання] не за емоційним станом, а за трасою, спортивними умовами. В Буковелі я ще не бігала, не каталася на цій трасі, не знаю. А якщо брати емоційну складову, то кожен старт хвилюючий - завжди переживаєш. Кожен спортсмен - максималіст і завжди переживає за результат. У більшій мірі не за місце, а за виконану роботу. Як пробіг, виклався, стріляв. Думаю, буде так само".

Топ-6 результатів Анастасії Меркушиної у сезоні-2020/21

  • 2-е місце - індивідуальна гонка (чемпіонат Європи в Душинках-Здруй);
  • 13-е місце - індивідуальна гонка (чемпіонат світу в Поклюці);
  • 18-е місце - спринт (Кубок IBU в Арбері);
  • 20-е місце - спринт (Кубок IBU в Арбері);
  • 22-е місце - спринт (чемпіонат Європи в Душниках-Здруй);
  • 22-е місце - спринт (Кубок світу в Нове-Место).
На початок