Яка гонка сезону запам'яталася біатлоністам найбільше? Відповіді Блашко, Меркушиної та Цимбала

Яка гонка сезону запам'яталася біатлоністам найбільше? Відповіді Блашко, Меркушиної та Цимбала

Ексклюзивно
Яка гонка сезону запам'яталася біатлоністам найбільше? Відповіді Блашко, Меркушиної та Цимбала
. Євгеній Каранов

Українські біатлоністи відзначили виступи на чемпіонатах Європи та світу.

Біатлоністи збірної України завершили міжнародний сезон на останньому етапі Кубка світу в Естерсунді. Ці старти закінчили майже чотиримісячну програму біатлонного сезону.

Загалом на етапах Кубка світу (та чемпіонаті сіту) у сезоні 2020/21 Україна здобула три медалі. Юлія Джима здобула "срібло" в індивідуальній гонці (Антгольц) та спринті (Нове-Место). А жіноча збірна України включно із Джимою здобула "бронзу" на чемпіонаті світу в Поклюці.

Дар'я Блашко та Анастасія Меркушина, які були учасницями бронзової естафети в Поклюці, ексклюзивно розповіли Суспільне Спорт, які гонки у сезоні-2020/21 запам'яталися найбільше всього. Блашко відзначила саме виступ жіночої команди в естафеті.

"Звісно, естафета на чемпіонаті світу. Не тільки через медаль, а й через інші моменти. Було багато цікавих гонок, які запам'яталися", - розповіла Блашко.

А ось Меркушина пригадала особистий виступ на чемпіонаті Європи в Душниках-Здруй. В Польщі українка здобула "срібло" у жіночій індивідуальній гонці.

"Напевно, медаль [чемпіонату] Європи. Досить несподівана, досить важка. Скажімо, вимолена. Напевно, найбільші емоції".

Для Богдана Цимбала найбільш пам'ятною гонкою сезону стала змішана естафета на чемпіонаті Європи, в якій він разом із Іриною Петренко, Вітою Семеренко та Артемом Примою став бронзовим призером.

"Задоволений тим, що на [чемпіонаті] Європи в естафеті вдалося заїхати в призи. На чемпіонаті світу показати свій на даний момент найкращий результат у кар'єрі. В принципі, задоволений сезоном. Який старт найбільше запам'ятався? Скоріше за все, естафета на чемпіонаті Європи. Там було круто. Я там кайфував. Мені сподобалося. Я зробив свою роботу гідно. Потягнув команду, і ми виграли третє місце".

Що відомо

  • Дар'я Блашко уперше в кар'єрі змагалася на чемпіонаті світу з біатлону. Блашко двічі фінішувала в топ-30 у Поклюці - 14-е місце в спринті, 24-е - в гонці переслідування. Крім "бронзи" в жіночій естафеті, вона також фінішувала четвертою в одиночному міксті із Артемом Примою.
  • Найкращий результат у кар'єрі на рівні Кубка світу Блашко здобула також у сезоні-2020/21 - 12-е місце в гонці переслідування в Контіолагті.
  • Найвищий результат у сезоні Анастасія Меркушина показала саме на чемпіонаті Європи - друге місце в індивідуальній гонці. До Євро вона провела лише три гонки на рівні Кубка світу, найкращй результат - 56-е місце в переслідуванні (Гохфільцен;
  • У сезоні-2020/21 Богдан Цимбал встановив три найкращі результати в кар'єрі на рівні Кубка та чемпіонату світу. В Поклюці Цимбал фінішував 30-м у спринті та 18-м у гонці переслідування, а в Остерсунді - 33-м у персьюті.
На початок