Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга
"Ліверпуль" домовився про перехід головного тренера "Феєнорда" за рекордну суму для Нідерландів: хто замінить Клоппа

"Ліверпуль" домовився про перехід головного тренера "Феєнорда" за рекордну суму для Нідерландів: хто замінить Клоппа

Арне Слот, "Феєнорд", "Ліверпуль", АПЛ, футбол
Арне Слот. AP/Peter Dejong

Англійський клуб отримає нового наставника влітку.

Новим головним тренером "Ліверпуля" влітку 2024 року стане наставник "Феєнорда" Арне Слот. Про це повідомляє інсайдер Фабріціо Романо.

Клуби узгодили суму компенсації: "Феєнорд" отримає від 13 до 15 мільйонів євро, Слот стане найдорожчим тренером в історії нідерландського футболу. "Ліверпуль" також вже домовився із Слотом щодо умов особистого контракту.

Спершу "Ліверпуль" пропонував "Феєнорду" компенсацію у розмірі дев'яти млн євро, однак роттердамці відхилили цю пропозицію. Сам Слот при цьому публічно заявляв, що хоче очолити англійську команду після нинішнього сезону.

У "Ліверпулі" до Слота доєднаються два його асистенти у "Феєнорді" — Сіпке Гулсгофф і Рубен Петерс, зазначає The Athletic.

Слот замінить у "Ліверпулі" німецького тренера Юргена Клоппа, який ухвалив рішення залишити клуб після дев'яти сезонів. Його останній офіційний матч заплановано на 19 травня — в чемпіонаті Англії проти "Вулвергемптона".

У нинішньому сезоні "Ліверпуль" виграв з Клоппом Кубок англійської ліги. У чемпіонаті Англії "червоні" посідають третє місце після 34 турів, відстаючи на три бали від першого місця, на якому йде "Арсенал".

Хто такий Арне Слот

  • 45-річний нідерландський головний тренер "Феєнорда".
  • В сезоні 2022/23 привів команду до другого чемпіонського титулу за 24 роки.
  • Свій другий великий трофєй із "Феєнордом" здобув у сезоні 2023/24 — виграв Кубок Нідерландів.
  • До роботи у "Феєнорді" Слот дебютував у ролі головного тренера в АЗ, який очолював у 2019-2020 роках.
  • У нинішньому сезоні "Феєнорд" гарантував собі "срібло" Ередивізі та вихід у груповий етап Ліги чемпіонів за три тури до завершення сезону.
На початок