"Жирона" з Довбиком і Циганковим зазнала четвертої поразки в чемпіонаті Іспанії: як зіграли українці

"Жирона" з Довбиком і Циганковим зазнала четвертої поразки в чемпіонаті Іспанії: як зіграли українці

"Жирона" з Довбиком і Циганковим зазнала четвертої поразки в чемпіонаті Іспанії: як зіграли українці
Артем Довбик. Фото: Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images

Вдруге поспіль каталонці програли "Мальорці".

"Жирона" українців Артема Довбика й Віктора Циганкова зазнала четвертої поразки в сезоні чемпіонату Іспанії. На виїзді каталонці мінімально поступилися "Мальорці" — 0:1.

У попередньому турі команда Мічела здобула першу перемогу за три матчі. Після поразок від "Реала" (0:4) й "Атлетіка" (2:3) команда з голом Віктора Циганкова розгромила "Райо Вальєкано".

Матч 27-го туру Ла Ліги обидва українці "Жирони" розпочинали в стартовому складі — вчетверте поспіль на рівні чемпіонату після травми Довбика.

Як пройшов матч?

  • Першого удару за "Жирону" серед українців завдав Циганков. На 38-й хвилині вінгер виконував штрафний — пробив у стінку.
  • У тій самій атаці Циганков міг розраховувати на результативну передачу. Проте Джон Соліс після навісу від українця з лінії воротарської зони не завдав проблем голкіперу "Мальорки".
  • За 10 хвилин до завершення основного часу вже Циганков був адресатом для небезпечного навісу. "Вісімка" гостей пробивав першим дотиком, але м'яч пішов повз ворота.
  • Артем Довбик завершив зустріч без ударів по воротах — вперше в усіх турнірах від 14 січня. За 90 хвилин нападник 21 раз зустрічався із м'ячем.
  • Вирішальним у матчі став гол захисника "Мальорки" Хосе Копете, що відкрив рахунок після пів години ігрового часу.

Ла Ліга. 27-й тур

"Мальорка" — "Жирона" 1:0

Гол: Копете, 33

Що означає результат матчу?

  • "Жирона" програла втретє за чотири останніх матчі Ла Ліги. У лютому команда ще одного разу втратила очки після нічиєї з "Сосьєдадом" (0:0).
  • "Жирона" зберігає друге місце в турнірній таблиці, але "Реал" після нічиєї з "Валенсією" збільшив свій відрив до семи очок.
  • Вдруге поспіль каталонці програють "Мальорці" в очних матчах. Наприкінці січня "острів'яни" вибили команду Мічела з розіграшу Кубка Іспанії — 3:2 у чвертьфіналі.

Наступний матч "Жирони" відбудеться в суботу, 9 березня. У 28-му турі команда прийматиме в чемпіонаті 11-ту команду турнірної таблиці "Осасуну".

На початок