Віктор Циганков вдруге поспіль забив за "Жирону" в чемпіонаті Іспанії

Віктор Циганков вдруге поспіль забив за "Жирону" в чемпіонаті Іспанії

Українські футболісти Віктор Циганков та Артем Довбик у матчі "Жирона" — "Райо Вальєкано".
Віктор Циганков та Артем Довбик святкують гол у ворота "Райо Вальєкано". Фото: Lluis Gene/AFP via Getty Images

Як зіграли українці "Жирони" в матчі 26-го туру.

"Жирона" українських футболістів Артема Довбика та Віктора Циганкова розгромила "Райо Вальєкано" у 26-му турі чемпіонату Іспанії — 3:0.

До матчу команда Мічела підходила із серією з трьох матчів без перемог: у лютому каталонці зіграли внічию із "Сосьєдадом" (0:0), програли "Реалу" (0:4) та "Атлетіку" (2:3).

Циганков відзначився голом лише в попередньому матчі в Більбао. Натомість "суха" серія Довбика до гри на "Монтіліві" тривала від 21 січня, коли форвард збірної України хеттриком доклався до розгрому "Севільї" (5:1).

Як пройшов матч?

  • Віктор Циганков відкрив рахунок у матчі на 52-й хвилині. Першим дотиком з набігання вінгер замкнув результативну передачу від Мігеля Гутьєрреса.

  • Циганков міг забивати ще за хвилину до епізоду з голом: українець входив до штрафного майданчика з лівого флангу, але м'яч після його удару зафіксував воротар.
  • На 57-й хвилині українці "Жирони" на двох майже організували другий гол господарів. Циганков виконав простріл до центру штрафного майданчика, де Довбик на підступах до воротарської зони запустив м'яча значно вище воріт.
  • Довбик завершив матч на 73-й хвилині — поступився місцем на полі Крістіану Стуані. Удар з передачі Циганкова так і залишився для українця єдиним у матчі.
  • Віктор продовжував матч до 89-ї хвилини, перш ніж його замінили на Пабло Торре. За матч українець виконав два удари, віддав 29 прицільних передач і понад 40 разів зустрічався з м'ячем.
  • Вже без українців у складі "Жирона" довела рахунок до розгромного. Дублем за п'ять хвилин відзначився бразилець Савіо, що довершив першу перемогу каталонців від 28 січня.
  • Від 76-ї хвилини "Райо Вальєкано" догравав поєдинок у меншості, після вилучення Пепа Чаваррії за дві жовті картки протягом двох хвилин.

Ла Ліга. 26-й тур

"Жирона" — "Райо Вальєкано" 3:0

Гол: Циганков, 52, Савіо, 90+1, 90+6

Що відомо?

  • "Жирона" завдяки мінімальній перемозі обійшла в таблиці "Барселону" та повернула собі друге місце Ла Ліги. Відстань команди від "Реала" становить шість очок.
  • Циганков забив свій шостий гол за "Жирону" в сезоні 2023/24. Також у доробку вінгера — три результативні передачі в матчах Ла Ліги.
  • У неділю, 3 березня, "Жирона" зіграє проти "Мальорки", яка в січні вибила команду Мічела з розіграшу Кубка Іспанії (2:3).
На початок