Кріштіану Роналду провів 1000-й матч у клубній кар'єрі та став автором переможного голу

Кріштіану Роналду провів 1000-й матч у клубній кар'єрі та став автором переможного голу

Кріштіану Роналду в матчі 1/8 фіналу азійської Ліги чемпіонів "Аль-Фейха" — "Аль-Наср".
Кріштіану Роналду. Фото: Mohammed Saad/Anadolu via Getty Images

Португалець відзначився на старті плей-оф азійської Ліги чемпіонів.

Кріштіану Роналду забив переможний гол у своєму ювілейному, 1000-му матчі в клубній кар'єрі. "Аль-Наср" португальського форварда з перемоги стартував у плей-оф азійської Ліги чемпіонів.

У Саудівській Аравії п'ятиразовий володар "Золотого м'яча" виступає від початку 2023 року. За нинішню команду португалець провів уже 51 матч в усіх турнірах та перевершив показник зіграних зустрічей у португальському "Спортінгу".

Ювілейний, 1000-й матч Роналду припав на першу частину двоматчевого протистояння 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з іншим саудівським клубом — "Аль-Фейха". Команда Кріштіану й екстренера "Шахтаря" Луїша Каштру проводила перший з двох матчів на виїзді.

Саме Роналду забив єдиний гол у матчі за дев'ять хвилин до закінчення основного часу. Капітан "Аль-Насра" обігрався із футболістом збірної Хорватії Марцело Брозовичем і першим дотиком відправив м'яч у сітку.

Огляд матчу "Аль-Фейха" — "Аль-Наср" — за посиланням.

М'яч у саудівському дербі Ліги чемпіонів став для Роналду четвертим у нинішньому розіграші головного континентального турніру та 45-м — в усіх турнірах після переходу до "Аль-Насра".

Гол у матчі середи, 14 лютого, також став для Роналду першим після 39-го дня народження футболіста на початку місяця. Офіційних матчів "Аль-Наср" не проводив з кінця грудня минулого року.

З тисячі матчів на клубному рівні Роналду найбільше відіграв за іспанський "Реал", з яким чотири рази здобував головний трофей Ліги чемпіонів — 438 матчів (450 голів).

Позначку в 100 матчів Кріштіану також перетинав в англійському "Манчестер Юнайтед" й італійському "Ювентусі" — 346 та 134 гри відповідно.

1000 матчів Кріштіану Роналду: статистика португальця

  • "Реал" (Іспанія) — 438 матчів (450 голів)
  • "Манчестер Юнайтед" (Англія) — 346 матчів (145 голів)
  • "Ювентус" (Італія) — 134 матчі (101 гол)
  • "Аль-Наср" (Саудівська Аравія) — 51 матч (45 голів)
  • "Спортінг" (Португалія) — 31 матч (5 голів)

Що відомо?

  • Контракт Роналду з "Аль-Насром" розрахований ще на півтора року — до завершення сезону 2024/25.
  • 39-річний форвард продовжує регулярно викликатися до табору національної збірної Португалії і забив п'ять голів у чотирьох заключних матчах відбору Євро-2024.
  • Зі збірною Роналду вп'яте в кар'єрі братиме участь у фінальній частині чемпіонату Європи, який Португалія виграла у 2016 році.
На початок