"Довбаний боягуз". Менеджер Олександра Усика прокоментував перенесення бою з Тайсоном Ф'юрі

"Довбаний боягуз". Менеджер Олександра Усика прокоментував перенесення бою з Тайсоном Ф'юрі

Олександр Усик на пресконференції з Тайсоном Ф'юрі в листопаді 2023 року.
Олександр Усик. Фото: Boxing Scene

Якою була реакція українського чемпіона на травму суперника.

Тайсон Ф'юрі не зможе побитися з Олександром Усиком за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі 17 лютого — через пошкодження у спарингу.

Розсічення, якого зазнав Ф'юрі, "виключає будь-яку можливість" проведення бою в саудівському Ер-Ріяді за два тижні. Поєдинок за чотири основних титули в гевівейті відклали на невизначений термін.

Бій Усик — Ф'юрі відкладається вже вдруге через британця. З неофіційної дати у грудні його переносили на лютий після складної перемоги чемпіона WBC над дебютантом професійного боксу Франсісом Нганну восени 2023 року.

"Тайсон Ф'юрі — довбаний боягуз, що робитиме будь-що, аби не битися з Усиком. Він попросив вдарити його у брову сковорідкою. Можете так мене і процитувати", — заявив менеджер українця Егіс Клімас у коментарі для The Ring.

"Коли новини донесли до Олександра, він лише посміхнувся. Це все, що він зробив. Він надто сильний психологічно, аби зламатися".

Промоутер українця Олександр Красюк натомість запропонував Ф'юрі розглянути можливість завершити професійну кар'єру.

"Бажаю тобі найшвидшого відновлення, — написав Красюк на сторінці британця в Instagram. — Бог надіслав тобі знак. Подумай про завершення кар'єри, брате".

Наступним суперником українського володаря поясів WBA, WBO та IBF відтак може стати непереможений хорват Філіп Хргович, офіційний претендент на бій. Бронзовий призер Олімпіади-2016 вже висловив готовність взяти участь у поєдинку 17 лютого.

Ф'юрі востаннє захищав пояс WBC у грудні 2022 року, коли переміг Дерека Чисору нокаутом. Відтоді британець провів один бій — з колишнім бійцем змішаних єдиноборств Нганну, в якому основний титул не розігрували.

Потенційний бій 17 лютого стане для Олександра Усика шостим після переходу до надважкої вагової категорії. У 2023 році українець боксував одного разу: переміг Даніеля Дюбуа нокаутом у дев'ятому раунді.

На початок