"Вони трохи «дрогнули»". Людмила Кіченок вийшла у третє коло Australian Open-2024 у парі, відігравши чотири матчболи

"Вони трохи «дрогнули»". Людмила Кіченок вийшла у третє коло Australian Open-2024 у парі, відігравши чотири матчболи

Ексклюзивно
Людмила Кіченок і Єлена Остапенко після перемоги
Людмила Кіченок і Єлена Остапенко. Фото: Getty Images

Після поєдинку українка дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт.

Українська тенісистка Людмила Кіченок вийшла у третє коло Australian Open-2024 у парному розряді. У другому раунді Кіченок разом з латвійкою Єленою Остапенко пройшла австралійок Кімберлі Біррелл і Олівію Гадецкі.

Людмила Кіченок — одна з чотирьох українок, які заявились у парний турнір AO-2024. Її сестра Надія Кіченок, що розпочала змагання у дуеті з американкою Даніель Коллінз, вилетіла у першому колі, вибула на старті змагань й Ангеліна Калініна.

Натомість Людмила Кіченок та Єлена Остапенко, які посіяні під 11-м номером, у першому раунді пройшли у двох сетах американок Еміну Бектас і Кайлу Дей. Наступними суперницями українсько-латвійської пари стали Біррелл і Гадецкі, що отримали "домашній" вайлдкард.

Як минув парний матч Кіченок

  • У першому сеті Кіченок та Остапенко програли два гейми на своїх подачах, натомість зробивши лише один брейк у відповідь. У підсумку Біррелл і Гадецкі повели 1:0 за сетами.
  • На старті другої партії австралійки зробили ще один брейк, однак Кіченок і Остапенко відігрались за рахунку 3:4. Долю сету вирішив тай-брейк, на якому українсько-латвійський дует був близьким до поразки у матчі: Біррелл і Гадецкі заробили чотири матчпойнти. Втім, Кіченок і Остапенко зуміли відігратись і реалізувати другий сетпойнт — 10:8.
  • На початку вирішального сету Кіченок і Остапенко програли власну подачу, однак зробили два брейки та зберегли цю перевагу до кінця матчу. За рахунку 5:3 українка і латвійка реалізували другий матчпойнт і вийшли у наступний раунд.

Australian Open-2024. Парний розряд (жінки). Другий раунд

Людмила Кіченок (Україна, 11)/Єлена Остапенко (Латвія, 11) — Кімберлі Біррелл (Австралія, WC)/Олівія Гадецкі (Австралія, WC) 2:1 (3:6, 7:6, 6:3)

Вийшовши у третє коло, Кіченок і Остапенко повторили свій найкращий результат у парі на Australian Open — востаннє вони грали на цій стадії разом у 2021 році. За вихід до чвертьфіналу українка і латвійка поборються з дуетом У Фансєнь (Китайський Тайбей)/Чжу Лінь (Китай).

"Вони трохи "дрогнули". Людмила Кіченок вийшла у третє коло Australian Open-2024 у парі, відігравши чотири матчпойнти
Людмила Кіченок та Єлена Остапенко. Фото: Getty Images

Після матчу другого кола Людмила Кіченок дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому відзначила, що переломним моментом поєдинку стали відіграні матчпойнти у другому сеті.

"Вони [австралійки] дуже класно почали матч, а у нас не клеїлась гра зовсім, трошки не вистачало — я зльоту помилки робила, які ніколи не роблю. Коли ми відіграли матчболи, вони трохи "дрогнули", як-то кажуть, а ми, навпаки, почали грати у свій теніс: і подача пішла, і прийом, і зльоту [краще заграли]", — сказала Кіченок.

Що відомо?

  • У третє коло AO-2024 у чоловічому парному турнірі пробився українець Денис Молчанов, який виступає в дуеті з сербом Ніколою Чачичем.
  • Виступи у парі продовжує й Марта Костюк, яка у другому колі разом з полькою Катаржиною Кавою зіграє проти німкені Тамари Корпач і француженки Еліксан Лекемії. Костюк і Кава можуть зустрітись з Кіченок і Остапенко у чвертьфіналі.
  • Звання чемпіонок у парній сітці Australian Open-2023 здобули Барбора Крейчикова та Катерина Синякова, однак цьогоріч чеські тенісистки змагаються в різних командах. Серед чоловіків чемпіонський тутул захищають австралійці Рінкі Хідзіката та Джейсон Кублер.
На початок