Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
"Боротися за трійку було важко". Анна Кривонос встановила найкращий результат України у сезоні Кубка IBU

"Боротися за трійку було важко". Анна Кривонос встановила найкращий результат України у сезоні Кубка IBU

Ексклюзивно
"Боротися за трійку було важко". Анна Кривонос встановила найкращий результат України у сезоні Кубка IBU
. Фото: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Ексклюзивний коментар української біатлоністки для Суспільне Спорт.

На Кубку IBU відбулася друга жіноча гонка етапу в італійському Ріднау — массстарт на 60 учасниць. Найкращою серед українок у гонці стала Анна Кривонос — п'яте місце.

Кривонос розпочала сезон на Кубку світу, де встановила особистий рекорд кар'єри — 40-ве місце в індивідуальній гонці в Естерсунді. Після етапу в Гохфільцені біатлоністка відправилась на Кубок IBU: у Мартел-валь-Мартелло пробігла дві особисті гонки, не зумівши заїхати в залікову зону.

Однак у Ріднау Кривонос суттєво покращила результати. Спершу Анна стала дев'ятою у спринті, чисто відпрацювавши на вогневих рубежах. А у масстарті-60 фінішувала п'ятою — найкращий результат України на Кубку IBU у цьому сезоні та третій топрезультат у межах турніру для Кривонос.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка IBU з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

До останнього вогневого рубежу Кривонос була навіть претенденткою на потрапляння на подіум: мала відставання у 3.5 секунди від другого місця, на якому йшла шведка Йоганна Скотгейм. Однак через коло штрафу втратила можливість фінішувати другою.

Після масстарту-60 Анна Кривонос ексклюзивно поспілкувалась із Суспільне Спорт. Українська біатлоністка розповіла про підготовку до старту і поділилась емоціями від гонки, зокрема оцінила боротьбу за топ-3.

  • Про підготовку до масстарту та виступ

"Намагалася відтворити минулий вечір. Зробила план, скільки сну має бути та й інше. Хотіла повторити своє самопочуття: той самий сніданок — все, що робила перед спринтом. Розуміла, що хід наче покращився і тому треба дивитися за психологією на стрільбу. А оскільки у мене з цим є проблеми, то коли підійшла на останню "стійку", розуміла, що в трійку, мабуть, важко буде [потрапити]. А ось у квіткову церемонію — можу бути, і в мене одразу були думки, що когось одного точно обстріляю".

"На третьому колі у мене були такі думки, що це лише екватор гонки, і ще три кола [попереду]. Було важко, але потім ставало легше. Можливо тому, що небагато [хиб] робила, і це мене мотивувало. А потім... Було важко, але я бігла змагання із задоволенням".
  • Чи засмутилась, що не вистачило точного пострілу для топ-3

"50 на 50. Суму не було великого — зраділа, що п'яте місце. Боротися за трійку було важко. Норвежка [Іда Лієн] була швидше мене за ходом, і вона від нас зі шведкою [Йоганною Скотгейм] відірвалася далеко".

  • Про боротьбу на фініші

"Був момент, мене похвалили тренери: коли залишалося 200-300 метрів [до фінішу], за мною їхала австрійка [Лея Ротшопф], вона мені наступала на п'яти. Мене гнали на фініш, підказували, яку траєкторію обрати. Намагалася зробити все, щоб не "злити" своє п'яте місце. Ну й вона вже здалася, бо розуміла, що їй би доводилося мене обходити по зовнішньому радіусі. Я зайняла позицію одразу по внутрішньому [радіусу], і їй довелося б мене об'їжджати по зовнішньому".

  • Про привітання від команди
"Мене всі дівчатка привітали, було дуже приємно. Вони зі мною були на нагородженні, фотографували, оплески були. Було дуже приємно за таку підтримку. І тренери мене всі привітали, і хлопці. Звичайно, радісно, що гарна позиція. Задоволена [цими двома гонками] на 9.5/10".

Хто така Анна Кривонос

  • 26-річна українська біатлоністка із Сумської області.
  • Чемпіонка світу серед юніорів в індивідуальній гонці (2015), також володарка "срібла" (двічі) та "бронзи" світової першості.
  • Дебютувала на дорослому рівні у 2019 році. Найкращий результат на Кубку IBU — друге місце у гонці переслідування в словацькому Брезно-Осрблі у лютому 2021 року.
  • Найкращий результат на Кубку світу — 40-ве місце в індивідуальній гонці в Естерсунді у сезоні 2023/24.
На початок