Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга
Єгор Ярмолюк вперше вийшов у старті "Брентфорда" на українське дербі АПЛ з "Арсеналом" Зінченка: як зіграли українці

Єгор Ярмолюк вперше вийшов у старті "Брентфорда" на українське дербі АПЛ з "Арсеналом" Зінченка: як зіграли українці

Єгор Ярмолюк вперше вийшов у старті "Брентфорда" на українське дербі АПЛ з "Арсеналом" Зінченка: як зіграли українці
. Єгор Ярмолюк у матчі з "Арсеналом". Фото: Getty Images

Легіонери проводили перший матч чемпіонату після повернення зі збірних.

У сезоні англійської Прем'єр-ліги вчетверте відбулося "дербі" двох українських легіонерів. У матчі 13-го туру зустрілися "Брентфорд" Єгора Ярмолюка та "Арсенал" Олександра Зінченка.

Обидва футболісти повернулися до Англії після виступів за збірні України в листопаді. Так, Ярмолюк двічі зіграв за "молодіжку" в кваліфікації Євро-2025, а Зінченко взяв участь у вирішальному відбірковому матчі "дорослого" Євро проти Італії (0:0).

Після повернення з молодіжної збірної Ярмолюк вперше отримав місце в стартовому складі на матч АПЛ. Досі в чотирьох іграх чемпіонату 19-річний українець виходив виключно на заміну і не отримував більше 20 хвилин ігрового часу.

Зінченко ж удев'яте в сезоні розпочинав зустріч "Арсенала" з перших хвилин. Українець вийшов на позиції лівого захисника — на протилежному фланзі від Ярмолюка, який проводив зустріч на лівому краї півзахисту.

Як зіграли українці?

  • У першому таймі Зінченко був близький до свого першого асисту в сезоні. Олександр виконував навіс на Леандро Троссарда, але бельгієць з вигідної позиції головою запустив м'яч вище воріт.
  • Перед перервою із вкидання Зінченка розпочалася гольова атака "Арсенала". Цього разу Троссард вразив ворота головою, але арбітри м'яч не зарахували — положення поза грою.
  • Ярмолюк міг забивати незадовго до своєї заміни в другому таймі: хавбек вирішив пробивати з дальньої відстані, але м'яч зафіксував воротар. За хвилину Єгор поступився місцем на полі Шендону Баптісту.
  • За рекордні 72 хвилини в АПЛ Ярмолюк віддав 11 прицільних передач на партнерів і 23 рази зустрічався з м'ячем. Ще шість разів українець втрачав м'яч й одного разу порушив правила.
  • Зінченко залишився на полі до фінального свистка і згодом виконував свій єдиний удар у матчі з-за меж карної зони — спробу заблокував суперник.
  • "Арсенал" врешті забив вирішальний гол на останніх хвилинах основного часу. Кай Гаверц відзначився з навісу Букайо Сака і встановив фінальний рахунок — 1:0.
  • Зінченко завершив зустріч із показником у 70 точних передач, одним прицільним кросом і трьома виграними єдиноборствами. За 90 хвилин українець 100 разів зустрічався з м'ячем — найбільший показник серед усіх гравців "Арсенала".

АПЛ. 13-й тур

"Брентфорд" — "Арсенал" 0:1

Гол: Гаверц, 87

Як зіграли інші українці в 13-му турі АПЛ?

  • Ілля Забарний здобув із "Борнмутом" свою другу поспіль перемогу в АПЛ. Захисник провів без замін свій 13-й поспіль матч чемпіонату 2023/24.
  • Михайло Мудрик вийшов за "Челсі" на заміну проти "Ньюкасла", якому лондонці розгромно поступилися 1:4. За 20 хвилин на полі вінгер результативними діями не відзначався.
  • "Евертон" Віталія Миколенка свій матч туру проводитиме в неділю, 26 листопада. Вдома "іриски", з яких зняли 10 залікових очок, прийматимуть "Манчестер Юнайтед".
На початок