"Не чужа мені країна". Колишній захисник України U21 з футболу Бабогло гратиме за національну збірну Молдови

"Не чужа мені країна". Колишній захисник України U21 з футболу Бабогло гратиме за національну збірну Молдови

"Не чужа мені країна". Колишній захисник України U21 з футболу Бабогло гратиме за національну збірну Молдови
. ФК "Олександрія"

Футболіст "Олександрії" отримав запрошення на матчі відбору Євро-2024.

Захисник української "Олександрії" Владислав Бабогло отримав дебютний виклик до національної збірної Молдови. Про це йдеться на офіційному сайті місцевої футбольної федерації.

24-річний Бабогло народився в Молдові та переїхав до Одеси у віці чотирьох років. Футболом почав займатися в академії "Чорноморця", а у 2017-му перейшов до "Олександрії".

Бабогло представляв Україну на рівні молодіжної збірної. За національну команду U21 провів сім матчів у 2019-2020 роках, забивши єдиний гол у ворота однолітків з Північної Ірландії (в листопаді 2020-го — 3:0).

Надалі Владислав не викликався до українських збірних. І відтак пристав на пропозицію Молдови представляти країну вже у відборі до Євро-2024, матчі якого стартують у березні.

Згідно з правилами ФІФА, футболіст має право заграватися за збірну країни свого народження, навіть якщо раніше той виступав за юнацькі або молодіжну команди іншої федерації. У Молдові повідомляють, що міжнародний орган схвалив подальші виступи Бабогла за головну команду країни.

Сам Владислав розповів, що ухвалив рішення виступати за Молдову після консультацій з родичами й тренерським штабом місцевої збірної.

"Зі мною зв'язався технічний персонал збірної Молдови з пропозицією грати за «трикольорових». Я обговорив це з родиною, родичами та ухвалив рішення пристати на запрошення. Я мав розмову з головним тренером Сергієм Клещенком, і ми чудово порозумілися", — пояснює футболіст.

"Молдова — не чужа мені країна. Тут я народився, маю багато родичів. До війни в України я доволі часто навідувався до Молдови, до рідного села Копчак. Мені особливо подобається проводити Різдво за містом, і щороку я приїздив до Копчака".

Владислав Бабогло у збірній Молдови: що відомо

  • У сезоні 2022/23 захисник провів 16 матчів "Олександрії" в УПЛ та віддав 2 результативні передачі.
  • З олександрійцями вигравав "бронзу" чемпіонату України 2019 року. Грав у груповому раунді Ліги Європи сезону 2019/20.
  • Молдова розпочне кваліфікацію до Євро-2024 з матчу проти Фарерських островів 24 березня. Також до групи E ввійшли команди Польщі, Чехії та Албанії.
На початок