"Треба колосальні суми": у Полтаві не відновлюватимуть басейн спорткомплексу "Спартак"

"Треба колосальні суми": у Полтаві не відновлюватимуть басейн спорткомплексу "Спартак"

Басейн у колишньому спорткомплексі "Спартак", що в центрі Полтави, не відновлюватимуть. На це необхідно не менше 50 мільйонів гривень. У приміщенні басейну зроблять спортивні зали та модернізоване укриття після закінчення російсько-української війни. Нині через аварійний дах над басейном вода затікає до приміщення, де робили ремонт у довоєнний час.

Про це Суспільному розповів заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко.

ця мокра частина почала руйнуватись всередині. Там треба укріплювати дах, укріплювати стіни. Стіна почала відходити від "сухої частини", — пояснив Валерій Пархоменко.

"Треба колосальні суми": у Полтаві не відновлюватимуть басейн спорткомплексу "Спартак"
Чаша басейну "Спартак", яка протікає. Суспільне Полтава

Оббита плитка, корозія та цвіль на стінах і стелі. Таки вигляд має басейн у центрі міста. Раніше спорткомплекс "Спартак", нині працює дитячо-юнацька спортивна школа "Полтава", розповів заступник директора ДЮСШ "Полтава" Артем Меланченко.

"Басейн не функціонує з 2020-го року. Він припинив свою роботу у зв’язку з аварійним дахом. Будівельні роботи не проводились тут ніякі. Тільки проєкти робились", — повідомив Артем Меланченко.

За словами Валерія Пархоменка, полтавський спорткомплекс "Спартак" перебував в оренді 10 років, з 2009-го по 2019-й. Після повернення комунального майна, за гроші з міського бюджету відремонтували "суху частину", де немає басейну.

"Ми почали ще до війни процес його утеплення, модернізації приміщення, а до "мокрої частини" хотіли дійти, щоб потім його робити, можливо, і як басейн. Але після того, як у Полтаві відкрили "Акварену", ми зрозуміли, що сам басейн "Спартак" призначений (працювати – ред.) ще за старими технологіями. Для того, щоб зробити басейн, треба колосальні суми грошей. Валерій Пархоменко.

За словами Артема Меланченко, нині через аварійний дах над басейном руйнується і відремонтоване раніше приміщення, розповів.

"Треба колосальні суми": у Полтаві не відновлюватимуть басейн спорткомплексу "Спартак"
Аварійний дах над басейном "Спартак". Суспільне Полтава

"Тільки в "сухій частині" проводились ремонтні роботи, зробили дах, замінили вікна, утеплили і фасад зробили. Затікання до зробленої частини залу, туди підтікає, переходить на ту частину і, звісно, йде якесь руйнування стіни", — розповів заступник директора ДЮСШ "Полтава" Артем Меланченко.

У довоєнний час на проєктну документацію ремонтних робіт басейну витратили близько трьох мільйонів гривень.

А торік управління капітального будівництва міськвиконкому уклало договір з ТОВ "Добробуд-інвест" про ремонт з усунення аварії частини покрівлі на майже 18 мільйонів. У січні цього року його розірвали за згодою сторін.

"За попередніми підрахунками там були кошти не менше 50 мільйонів гривень. Але в період війни замінювати дах, замінювати ще щось – поки не ефективна історія. Зробити планують 2 частини. У верхній частині зробити ігрові зали і там щоб могли займатись. У нижній частині зробити як укриття, але також використовувати під спортивні змагання.Там можна поставити сучасну вентиляцію, зробити укріплення сучасне заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко.

Нині укриття для дітей тимчасово облаштували у підвалі спорткомплексу.

"Треба колосальні суми": у Полтаві не відновлюватимуть басейн спорткомплексу "Спартак"
Укриття у підвалі спортивної дитячо-юнацької школи "Полтава". Суспільне Полтава

"На даний час у нас є укриття, яке зроблене своїми силами. 2022-го року навели лад там, привели у відповідність до норм", — пояснив Артем Меланченко.

За словами заступника міського голови, модернізувати аварійне приміщення басейну під спортивні зали та укриття будуть не раніше, ніж у післявоєнний час.

"Басейн у центрі міста був би не зайвим. Але під час війни, я думаю, нам всім треба на дрони збирати", — прокоментувала місцева жителька Наталія Бондаренко.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok

На початок