На Миколаївщині засудили чоловіка, який наводив фосфорні бомби

На Миколаївщині засудили чоловіка, який наводив фосфорні бомби

Наводив фосфорні бомби на Миколаївщину
Затриманий чоловік. Служба безпеки України

На Миколаївщині засудили ще одного чоловіка, який співпрацював з Росією. Засуджений наводив фосфорні снаряди РФ на регіон.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Чоловік коригував удари армії РФ по регіону із використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню "Град" та дронів-камікадзе типу "Shahed", — йдеться в повідомленні.

Інформацію він передавав у вигляді координат об’єктів та місцевості зі своїми "рекомендаціями" для нових або повторних ударів.

Як встановило розслідування, засудженим є місцевий житель, мобілізований до військової частини, що дислокується у регіоні.

Співробітники СБУ затримали жителя Миколаївщини у результаті спецоперації на території обласного центру у травні 2023 року.

Правоохоронці вилучили мобільний телефон, який він використовував для фотофіксації потенційних цілей та листування з агресором.

"Наприкінці 2022 року російська розвідка дистанційно завербувала чоловіка для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Комунікація між ним та його російським куратором відбувалась через анонімний чат у популярному месенджері", — йдеться в повідомленні.

За інформацією слідчих, за співпрацю з армією РФ їхній поплічник отримував гроші, які надходили на криптогаманець.

На підставі зібраних доказів суд визнав чоловіка виннимЧастина 2 сттатті 111 Кримінального кодексу України за державну зраду, яка вчинена в умовах воєнного стану та призначив 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок