Слон Шанті з Миколаївського зоопарку святкує день народження

Слон Шанті з Миколаївського зоопарку святкує день народження

Слон Шанті святкує день народження: як живуть слони у Миколаївському зоопарку
Слон шанті. Миколаївський зоопарк

У Миколаївському зоопарку шостого травня 16-річчя відзначає слон Шанті. Азійський слон народився у Ганноверському зоопарку, а у 2019 році прибув до Миколаєва зі своїм товаришем — слоном Дінкаром.

Цікаві факти про іменинника зоопарку та його приятеля журналістам Суспільного повідомила заступниця завідувача відділу копитно-хоботних тварин зоопарку Віра Журавльова.

"Наші слони ще, можна сказати, підлітки, тому найулюбленіше заняття у наших двох хлопців — це штовхатися та боротися між собою. У вольєрах, в яких ми їх розділяємо, у них є дзвіночок, підвішені колоди, "бодалки", граються цими іграшками", — розповідає фахівчиня.

Працівниця зоопарку каже, гілки фруктових дерев — улюблені смаколики чотирилапих велетнів.

"Вони люблять їх ламати, з'їдати. Також слони ласують фруктами та овочами. Ось це їх улюблена їжа", — каже Віра.

Працівниця говорить, кожна з тварин має характер. Слони також відрізняються темпераментом та поведінкою.

"Шанті врівноважений, спокійний та слухняний, але якщо входить у кураж і починає битися з Дінкаром, тоді вони не підкоряються жодним командам. Потрібні терпіння, витримка та знання, як правильно себе поводити, щоб перемкнути слона на іншу поведінку. Зі слонами роботи дуже багато", — зазначає Віра.

Зі слів фахівчині, слон — це дуже серйозна тварина, а слоновник — об'єкт підвищеної небезпеки.

"У слонів характер непередбачуваний, їх настрій може миттєво змінюватися, за декілька секунд. На перший погляд, вони спокійні, добродушні та врівноважені, а насправді вони можуть бути різкими, злими та небезпечними. Тому потрібно дотримуватися техніки безпеки", — розповідає працівниця зоопарку.

Фахівчиня говорить, для слонів відбуваються тренінги, на яких ссавців навчають виконувати команди. Віра додає, зі слонами роботи більше, ніж із будь-якими іншими тваринами.

"Ми підтримуємо знання цих команд, це стосується контакту зі слонами. Наприклад, одна з таких команд — "під захистом", щоб ми могли взяти слона за вухо, подивитися кінцівки, щоб він підставив бік або став задом, іноді навіть взяти кров", — каже працівниця.

Віра зазначає, до відвідувачів слони ставляться байдуже. Увагу фіксують лише на знайомих обличчях працівників зоопарку.

"Ми намагаємося, щоб відвідувачі не були в контакті зі слонами, щоб вони їх не годували. Тому що люди не завжди розуміють, що можна дати тваринам у такій кількості. І тварини від неправильного підживлення можуть постраждати", — говорить фахівчиня.

Двох азійських слонів Миколаївський зоопарк отримав за Європейською програмою збереження та розмноження рідкісних видів.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок