Другий випадок у Львові за місяць. У школі №95 старшокласники розпилили перцевий балончик

Другий випадок у Львові за місяць. У школі №95 старшокласники розпилили перцевий балончик

Школа №95 Львів
Школа №95 у Львові. Суспільне Львів

Сьогодні, 24 квітня, у школі №95 у Львові старшокласники розпилили перцевий балончик. Дітей евакуювали, медичної допомоги школярі не потребували. Це вже другий такий випадок у львівських школах від початку квітня.

Про це повідомила Суспільному заступниця начальника управління освіти з питань освітньої політики Галина Пирин.

"Адміністрація школи вжила всіх необхідних заходів. Були викликані потрібні служби, здійснено огляд приміщення, евакуйовано дітей. Уже встановили осіб, які причетні до цієї історії. Це зробили старшокласники. Про це вже повідомили їх батьків", — каже Галина Пирин.

Схожий випадок трапився у Львові 4 квітня. Тоді учень 10 класу розпилив у коридорі школи №91 перцевий балончик. Сімом дітям медики надали допомогу та відпустили додому. Трьох школярів госпіталізували у відділення інтенсивної терапії та анестезіології, де дітям промили слизові оболонки й провели інгаляції киснем. Тоді в управлінні освіти Львова заявили, що проведуть профілактичні заходи, аби запобігти таким випадкам у майбутньому.

"У спілкуванні керівник закладу повідомила, що напередодні цієї події було проведено бесіди з дітьми, оскільки ситуація повторювана, але все одно не вдалося уникнути цього. Ми маємо надію, що це не є системна історія і ці випадки не взаємопов'язані між собою. Будемо докладати зусиль, щоб цьому не було місця в освітньому процесі", — говорить посадовиця.

За її словами, перевіряти особисті речі школярів у навчальному закладі не мають права, тож будуть систематично проводити бесіди з учнями про наслідки таких дій.

На початок