На Львівщині понад 23 тисячі абітурієнтів зареєструвалися на мультитест

На Львівщині понад 23 тисячі абітурієнтів зареєструвалися на мультитест

Мультестування у 2024 році
Мультитест у 2023 році. Суспільне Луцьк

До участі у Національному мультипредметному тесті на Львівщині зареєструвалося понад 23 тисячі 600 людей.

Про це сьогодні, 13 травня, під час брифінгу повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Які предмети обирали учасники

"У 2024 році всі учасники складатимуть іспити з чотирьох предметів. Українська мова, математика та історія України – є обов’язковими. Четвертий предмет учасники обирали самі. Це – фізика, хімія, біологія, географія, українська література, англійська, німецька, французька, іспанська мови. Вперше цього року виокремлено українську літературу і додано географію, якої не було в минулі роки", — зазначила вона.

За її словами, понад 11 тисяч учасників обрали четвертим предметом тесту англійську мову. Наступними у рейтингу йдуть географія, українська література, біологія, фізика, хімія, німецька, іспанська та французька мови.

"Для мене стало відкриттям, що французьку мову обрали менше, ніж іспанську. На жаль, дуже мало обирають фізику та хімію", — говорить Лариса Середяк.

День тестування

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти нагадала, що абітурієнти повинні прийти у пункт тестування в призначений день о 9:30, маючи з собою паспорт, сертифікат і запрошення. У персональних кабінетах учасників НМПТ вже є ці запрошення, в яких вказано де і коли відбудеться тестування.

"Мережа тимчасових екзаменаційних центрів є дуже розкиданою. Подивіться адресу й знайдіть час, щоби визначити скільки часу треба затратити, щоби добратися до цього пункту тестування, скласти маршрут і прийти вчасно. Допуск до екзаменаційних центрів припиняється о 9:50", — попереджає вона.

Також вона зазначила, що цьогоріч тестування проводитиметься в одну зміну, хоча у минулі роки було дві зміни.

"Перші дві години діти писатимуть математику та українську мову. Далі матимуть двадцять хвилин перерви. І ще дві години – історію України та той предмет, який обрали. І тільки після завершення роботи над усіма тестами вони отримають свій результат з усіх чотирьох предметів", — пояснює директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Тестування в укриттях

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска наголосив, що тестування цьогоріч на Львівщині відбуватиметься в укриттях. За його словами, станом на сьогодні понад 80% укриттів Львівщини, в яких планують провести Національний мультитест, вже готові до роботи. Ще дві громади області мають завершити роботу найближчими днями.

"Детальну інформацію про громади та укриття буде оприлюднено після завершення мультитесту, з огляду на безпеку дітей", — каже він.

Лариса Середяк пояснила, що в минулих роках під час повітряної тривоги учасники та вчителі змушені були спускатися в укриття. А тестування припинялося до завершення тривоги.

"Учасники переживали. І ці зайві хвилювання впливали на результати тестування", —говорить вона.

Вона нагадала, що в укриттях буде прохолодно – 18 градусів тепла. Тому учасникам варто вбратися тепліше.

Також директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти попередила, що у пунктах тестування працюватиме поліція охорони, яка стежитиме за порядком, а також перевірятиме усіх учасників з металошукачами, щоби ніхто не зміг пронести заборонені предмети.

На початок