У Києві з'явився рекордний мурал із зображенням Залужного

У Києві з'явився рекордний мурал із зображенням Залужного

У Києві з'явився рекордний мурал із зображенням Залужного
Мурал із Залужним на стіні будівлі на вулиці Михайла Котельникова, 51. Київ. Instagram/Євгенія Фуллен

У Святошинському районі Києва на вулиці Михайла Котельникова, 51 створили найбільший в Україні стінопис із зображенням Валерія Залужного. Художник муралу — Валерій Кучер.

Про це повідомила керівниця проєкту, художниця Євгенія Фуллен.

Розмір стінопису із колишнім головнокомандувачем ЗСУ сягає понад 120 м², його створили за 13 годин.

Художниця зазначає, що на часі варто не забувати пережиту історію і завдяки кому ми змогли цю історію переживати.

"Суспільство має знати актуальну історію, яка проходить повз молодь і не тільки", — йдеться у дописі.

Раніше повідомлялося, що у Києві ескізи й локації розміщення муралів погоджуватиме спеціальна комісія. У Київській міській раді затвердять процедуру погодження ескізів та локацій розміщення монументальних розписів у Києві.

Що відомо про мурали у Києві

У Києві на Андріївському узвозі замалювали мурал художниці Софії Морозюк. Раніше інший мурал мисткині облили фарбою.

На стіні багатоповерхівки по вул. Анни Ахматової в Києві з'явився 50-ти метровий мурал на вшанування пам'яті всіх добровольців, які загинули захищаючи Україну. На малюнку зображений командир підрозділу добровольчого батальйону ОУН, киянин Олексій Мовчан із позивним "Тінь".

На побутовій будівлі у парку "Відрадний", що у Солом'янському районі Києва, зобразили собаку Патрона, який став талісманом чернігівських піротехніків ДСНС.

Також у столиці відкрили мурал, присвячений наймолодшому Герою України Роману Гломбі, відомому як "Запорізький месник". Захисник знищив з ПЗРК "Ігла" 7 російський літаків.

У Шевченківському районі відкрили мурал "Сім'я для чотирилапого", присвячений адопції безпритульних тварин. Мета стінопису — привернути увагу суспільства до тварин, що не мають дому, щоб якомога більше чотирилапих потрапили до нових сімей.

У Києві відкрили мурал, присвячений силам протиповітряної оборони та українським енергетикам. Стінопис отримав назву "Захисники світла".

На початок