Деяка кількість українських воїнів потрапила у полон при виході з Авдіївки — Тарнавський

Деяка кількість українських воїнів потрапила у полон при виході з Авдіївки — Тарнавський

Доповнено
Деяка кількість українських воїнів потрапила у полон при виході з Авдіївки — Тарнавський
Ілюстративне фото. 47 бригада ЗСУ на Донеччині. Фото: 47 ОМБР/Facebook

Деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон на заключному етапі операції виходу з Авдіївки. Це сталось через тиск переважаючих сил російської армії.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін додав, що станом на 13 годину 17 лютого операція по виводу військ з Авдіївки триває.

"Вихід з Авдіївки — це було правильне та логічне рішення. Але надзвичайно складне в реалізації. Ситуація в цілому на цьому напрямку важка, попереду нас чекають дуже складні бої", — йдеться в повідомленні Жоріна.

Командувач зазначив, що при виході українських підрозділів з Авдіївки, артилеристи виконали майже 400 вогневих завдань, водночас наразі українські воїни займають позиції на другому рубежі оборони.

"Загальні втрати росіян у живій силі в усій операційній зоні ОСУВ "Таврія" за минулу добу становлять 609 осіб, в озброєнні та військовій техніці — 21 одиницю (не враховуючи БпЛА). Також Сили оборони України знищили 2 інших важливих об'єкти противника. Нейтралізовано або знищено 230 БпЛА різних типів", — розказав Тарнавський.

Зокрема українські військові знищили:

  • 2 танки,
  • 11 бойових бронемашин,
  • 4 артсистеми,
  • 1 ПТРК,
  • 3 автомобілі.

Третій штурмовій вдалось зберегти більшість свого особового складу, водночас бійці бригади ліквідували тисячі російських бойовиків та техніки під час боїв за Авдіївку, проінформував заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок